Računalništvo, telefonija
03.06.2020 07:42
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Schneider Electric in EcoDataCenter v partnerstvu za podnebno pozitivnost

Schneider Electric in EcoDataCenter v partnerstvu za podnebno pozitivnost
Schneider Electric in EcoDataCenter v partnerstvu za podnebno pozitivnost

Schneider Electric, vodilni na področju digitalne transformacije upravljanja z energijo in avtomatizacije, je sklenil partnerstvo z EcoDataCentrom, da bi zgradil podatkovno središče z ultra nizkim ogljičnim odtisom v središčtu svoje HPC kolokacije v Falunu na Švedskem.


Ker želi postati eden najbolj trajnostnih podatkovnih centrov v skandinavskih državah, je Schneider Electricov EcoStruxureTM Building Operation, Galaxy VX UPS z litij-ionskim napajanjem in MasterPact ™ MTZ le nekaj od rešitev, ki omogočajo kolokaciji doseganje podnebne pozitivnosti. Poleg tega omrežni servisni center Schneider Electrica omogoča daljinsko spremljanje in 24/7 dostop do sistema EcoDataCentra.

V iskanju zanesljivega upravljanja z energijo, ki bi zagotovil nemoteno delovanje in energetsko učinkovitost odjemalskih strežnikov, je EcoDataCenter sklenil partnerstvo s podjetjem Schneider Electric. »Z rešitvami, ki prihajajo iz podjetja Schneider Electric, pričakujemo, da bomo dosegli PUE 1.15, kar bo pomenilo, da bo v kombinaciji z obnovljivimi viri energije postalo eno najbolj trajnostnih podatkovnih središč v Skandinaviji in upam, da tudi na svetu,« je dejal Mikael Svanfeldt, direktor tehnologije v centru EcoDataCenter.

Trajnostna digitalizacija z rešitvami EcoStruxure

Schneider Electric je v novi objekt EcoDataCenter integriral platformo EcoStruxure za oblake in druge ponudnike storitev. EcoStruxure je s svojo odprto arhitekturo omogočil EcoDataCenteru, da brezhibno poveže obstoječo strojno ter programsko opremo in nadzor z analitiko in storitvami platforme. EcoDataCenter je povezal podatke s senzorjev in merilnikov energije za ustvarjanje analitičnih poročil o obratovalni učinkovitosti podatkovnega centra – in njegovem indeksu trajnosti.

Povezani servisni center zdaj na daljavo nadzira kritične senzorje, ekipa servisnih inženirjev iz podjetja Schneider Electric pa nudi EcoDataCentru profesionalne storitve daljinskega nadzora in odpravljanja napak 24/7.

Pri gradnji podatkovnega centra je imel EcoDataCenter v mislih tudi dobrobit skupnosti. Nadzor, učinkovitost in povezljivost, ki jih zagotavlja EcoStruxure, omogočajo EcoDataCentru recikliranje toplotnega odpada v lokalnih komunalnih podjetjih. EcoDataCenter izkorišča to učinkovitost in s tem doprinaša lokalni mreži in ji omogoča doseganje ne samo nične neto emisije, temveč tudi podnebno pozitivnost.

Dve hladilni enoti Uniflair ™ Turbocor še dodatno izboljšujeta klimatizacijo objekta ob običajno nizkih nordijskih temperaturah, zlasti poleti, ko je odstotek vlage visok. V arhitekturi EcoStruxure štirje Galaxy VX UPS-i podpirajo 1.250 kW uporabniške obremenitve v 99-odstotno učinkovitem načinu delovanja ECOnversion mode. Ta dodatna moč sprošča energijo, ki jo je mogoče preusmeriti k strankam.

»Schneider Electric si šteje v čast sodelovati z EcoDataCentrom pri uresničevanju vizije, da postane prvi klimatsko pozitiven center za kolokacijo na svetu,« je povedala Christina Backlund, podpredsednica Secure Power za skandinavske in baltske države v Schneider Electricu. »EcoDataCenter in Schneider Electric sta s skupnimi močmi dokazala, kako je lahko dobro oblikovan podatkovni center hkrati učinkovit, odporen in vzdržen, to je v tem primeru koristen za okolje in lokalno skupnost.«

Več informacij o rešitvah in rezultatih si lahko ogledate na tej povezavi.

O EcoDataCentru

EcoDataCenter gradi in upravlja podatkovne centre za kolokacijo, HPC in Hyperscale z ambicijo, da postavi nov standard trajnosti in varnosti v panogi. Prvi kampus EcoDataCenter se nahaja v Falunu, njegov cilj pa je postati vodilni v skandinavski regiji in konkurirati največjim svetovnim podatkovnim centrom. EcoDataCenter je nedavno kupil Fortlax, kot prvi korak k temu, da postane skandinavski gigant. Od leta 2018 je večinski lastnik EcoDataCentra podjetje Areim, ki želi z lastništvom v EcoDataCentru ustvariti nov naložbeni segment na nepremičninskem trgu.

O Schneider Electricu

V podjetju Schneider Electric verjamemo, da je dostop do energije in digitalne tehnologije osnovna človekova pravica. S sloganom Life is On strmimo k temu, da je energija dostopna na vsakem koraku, za vsakogar, v vsakem trenutku, kar omogoča tudi večjo učinkovitost za vse.

Ponujamo energetske in avtomatizirane digitalne rešitve za učinkovitost in trajnost. Združujemo vodilne svetovne energetske tehnologije, avtomatizacijo v realnem času, programsko opremo in storitve v integrirane rešitve za domove, stavbe, podatkovne centre, infrastrukturo in industrijo.

Naš cilj je omogočiti neskončne možnosti skozi odprto, globalno, inovativno skupnost, katera je predana naši viziji ter inkluzivnim in trdnim vrednotam.

Obiščite www.se.com/sl.




Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADVANT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADVANT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADVANT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več