Računalništvo, telefonija
17.09.2020 12:00

Deli z drugimi:

Share

Šesta generacija diskovnih sistemov HPE Modular Smart Arrays (MSA)

HPE MSA 2060 SFF
HPE MSA 2060 SFF

Vodilni ponudnik IT rešitev Hewlett Packard Enterprise je predstavil novo generacijo diskovnih sistemov HPE Modular Smart Arrays (MSA), namenjenih predvsem malim in srednje velikim organizacijam, ki potrebujejo preprosto in cenovno dostopno diskovno polje. Nova generacija (Gen6) hibridnih-flash diskovnih sistemov prinaša moderno arhitekturo, visoko zmogljivost in avtomatizacijo.


NOVOSTI HPE MSA GEN6 ARHITEKTURE

Modernizacija HPE MSA diskovnih sistemov prinaša funkcionalnosti in prihranke, ki bodo zadovoljile potrebe večine podjetij v Sloveniji. Novosti prinašajo izboljšave diskovnega polja na vseh področjih. HPE MSA Gen6 se lahko pohvali z več IOPS, večjo pasovno širino, hitrejšimi zalednimi povezavami in možnostmi razširitve razpoložljivega diskovnega prostora. V primerjavi s prejšnjo generacijo diskovnih sistemov dosega do 45 % več IOPS in do 70 % večji sekvenčni zapis. Nekatere pomembne lastnosti in novosti HPE MSA Gen6 diskovnih sistemov:

  • Prenovljeno upravljalsko orodje HPE MSA Storage Management Utility (SMU v4) prinaša intiutiven in po korakih voden potek dela z diskovnim sistemom. Orodje odpravlja pogoste administrativne napake in drastično izboljšuje uporabniško izkušnjo, zlasti pri nalogah, ki jih administratorji ne izvajajo vsakodnevno.
  • Automatic Tiering 2.0, s čimer je zagotovljena visoka učinkovitost in nižje zakasnitve. Prostoročno razvrščanje podatkov omogoča, da se diskovno polje ustrezno in v realnem času odzove na spreminjajoče se delovne obremenitve, s premikom »vročih« podatkov na najhitrejši medij (SSD).
  • Nova raven zaščite podatkov z MSA Data Protection Plus (MSA DP+) izboljšuje splošno učinkovitost, izkoristek prostora, zmogljivost in razpoložljivost sistema. Nov nivo RAID zaščite MSA DP+ tako drastično pospeši čas obnove podatkov in skrajšuje obdobje, ko je diskovno polje v ranljivem stanju.
  • Izboljšave orodja HPE MSA Health Check, s pomočjo katerega je odprava pogostih vzrokov za napake še preprostejše. Orodje na podlagi analize podatkov o zdravju HPE MSA diskovnega sistema, globalnih podatkov o znanih težavah in z upoštevanjem priporočenih dobrih praks, znižuje število administrativnih posegov, povečuje razpoložljivost diskovnega sistema in izboljšuje uporabniško izkušnjo.
  • Integracija s HPE Cloud Volumes Backup omogoča preprost in cenovno ugoden način neposredne zaščite, varnostnega kopiranja in arhiviranja podatkov v javnem oblaku.

TRIJE NOVI MODELI | HPE MSA 1060, 2060 in 2062

Pri poimenovanju modelov HPE MSA Gen6 diskovnih polj ni velike razlike v primerjavi s prejšnjo generacijo, tako da je preprosto izbrati najnovejši model diskovnega polja in ga primerjati s prejšnjo generacijo. HPE MSA 1060 bo zadostila potrebam manjših organizacij z nezahtevnimi delovnimi obrementvami. V Sloveniji priljubljena različica HPE MSA 2060 je primerna za organizacije, ki potrebujejo prilagodljiv in razširljiv sistem za najbolj zahtevne obremenitve. Diskovni sistem HPE MSA 2062, ki že v osnovi vključuje dva 1,92 TB SSD pogona in HPE MSA Advanced Data Services licenco bo izbira organizacij, ki želijo dodatno prihraniti pri nakupu visoko zmogljive hibridne ali all-flash rešitve.

DESETLETJE INŽENIRSKIH IZKUŠENJ

HPE MSA diskovni sistemi so že več kot desetletje med najbolj priljubljenimi rešitvami. Tehnološke inovacije in inženirski razvoj prinaša cenovno dosegljivo, hitrejšo in bolj zanesljivo novo generacijo diskovnih sistemov. Olajšate si vsakodnevne administrativne naloge z diskovnim sistemom, ki se prilagaja delovnim obremenitvam in varuje poslovne podatke, kjerkoli se nahajajo.

Ne glede na to, ali iščete nov diskovni sistem zaradi povečane kompleksnosti upravljanja z obstoječim sistemom ali zaradi prenove infrastrukture, preverite ponudbo HPE MSA Gen6 diskovnih sistemov pri vašem izbranem HPE distributerju ali partnerju v Sloveniji. Nova generacija je že dobavljiva tudi pri nas.

Klemen Mihelčič

Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več