Računalništvo, telefonija
07.01.2020 09:46
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sony najavil nove 8K Full Array LED, 4K OLED in 4K Full Array LED televizorje

Nova televizorja 75” 8K Full Array LED in 48” 4K OLED bogatita ponudbo vrhunskih televizorjev Sony, medtem ko vrhunsko tehnologijo dobiva še več modelov
Sony najavil nove 8K Full Array LED, 4K OLED in 4K Full Array LED televizorje
Sony najavil nove 8K Full Array LED, 4K OLED in 4K Full Array LED televizorje

LAS VEGAS — 6. januar 2020 — (CES, razstavni prostor #17300) — Sony Europe je danes najavil široko ponudbo novih naprednih televizorjev, vključno z ZH8 8K Full Array LED, 4K OLED televizorji A8 (55’’ in 65’’) in A9 (48’’) ter 4K Full Array LED televizorjema XH95 in XH90. Novi televizorji Sony združujejo najboljše Sonyjeve tehnologije, s katerimi lahko na zaslonu prikažejo resnično to, kar so si zamislili ustvarjalci vsebin. S to ponudbo televizorjev želi Sony omogočiti najboljšo izkušnjo gledanja, kar jo je na voljo, in sicer z vodilno kakovostjo slike, inovativnim zvokom in popolno uporabniško izkušnjo, ki jo okvirjajo vrhunski veliki zasloni.

Z vgrajenim slikovnim procesorjem X1™ Ultimate, ki je vodilni v svojem razredu, ti televizorji dosegajo izjemno kakovost slike za visoko realistično izkušnjo gledanja. Ključni del gledanja televizije je tudi vrhunska kakovost zvoka, zato se novi modeli ponašajo s tehnologijo Sound-from-Picture Reality™, ki daje gledalcem občutek, da zvok prihaja naravnost iz zaslona.

Tudi novi modeli prinašajo očem gledalcev natančno to, kar so si zamislili ustvarjalci vsebin. To omogočajo z načinom Netflix Calibrated, ki nudi ogled Netflixovih vsebin v studijski kakovosti ter načinom IMAX Enhanced™ (na voljo v izbranih modelih), ki v domove prinaša vseobsežno izkušnjo zabave.

Novi Sonyjevi televizorji prinašajo tudi novo tehnologijo Ambient Optimization, ki optimizira kakovost slike in zvoka glede na prostor, v katerem se nahaja gledalec. Tako samodejno prilagodijo svetlost slike, da ustreza svetlobi v prostoru. V svetlih sobah jo povečajo, v temnih sobah pa zmanjšajo, s čimer zagotavljajo popolno gledanje. Zaznajo celo predmete v prostoru, kot so zavese in pohištvo, ki lahko vsrkajo ali odbijajo zvok in glede na to natančno prilagodijo nastavitve akustike za zvok brez kompromisov.

Poleg tehnologije Ambient Optimization nove Sonyjeve televizorje odlikuje tudi oblikovni pristop Immersive Edge. Za še bolj vseobsežno izkušnjo gledanja se diskretno stojalo televizorja zdaj nahaja na robu zaslona. Takšno minimalistično stojalo je komaj opaziti, kar nudi gledalcu izboljšano in neovirano izkušnjo gledanja.

Poskrbljeno je tudi za prihajajočo novo generacijo igralnih konzol. Izbrani novi modeli bodo podpirali ločljivost 8K, ločljivost 4K s 120 sličicami na sekundo in hiter odzivni čas prek vhodov HDMI ─ vse za maksimalno zmogljivost in vrhunsko igralno izkušnjo.

Poudarki nove ponudbe Sonyjevih televizorjev

  • Model ZH8 z novim visokotonskim zvočnikom s tehnologijo Frame Tweeter: Najbolj vseobsežno izkušnjo zagotavljajo izboljšana kakovost slike, tanka oblikovna zasnova in zvok Sound-from-Picture Reality™ z novo Sonyjevo tehnologijo visokotonskih zvočnikov Frame Tweeter. Ti delujejo tako, da ustvarjajo vibracije na ohišju televizorja, ki tako oddaja zvok. S tem dobi gledalec občutek, da zvok prihaja neposredno iz samega zaslona.
  • Tehnologija X-Motion Clarity za OLED: Revolucionarna Sonyjeva tehnologija, ki je priznana kot najboljša v razredu, bo zdaj na voljo za televizorje OLED. Akcijske prizore na zaslonu bo izboljševala v realnem času z neverjetno stopnjo osveževanja, da bo slika še svetlejša, jasnejša in bolj tekoča kot kadarkoli prej. Gledanje športnih dogodkov bo tako postalo neverjetna izkušnja.
  • Razširitev tehnologije X-Wide Angle: Tehnologija X-Wide Angle prinaša živahne realistične barve ne glede na kot gledanja, medtem pa ohranja več barv in svetlosti kot ostali običajni televizorji LED. Uživajte v odlični sliki z neverjetnim razponom in globino s kateregakoli mesta v sobi. Za še večjo možnost izbire bodo televizorji serije XH95 4K Full Array LED na voljo s tehnologijo X-Wide Angle pri velikostih zaslona od 55’’ naprej.
  • Razširitev tehnologije Full-Array LED: Sonyjeva tehnologija Full-Array z lokalnim zatemnjevanjem in poudarjanjem dinamično spreminja količino svetlobe na posameznih delih zaslona glede na predvajano vsebino. Rezultat je dramatično povečanje kontrasta in svetlosti slike. Z natančnim uravnoteženjem svetlosti po celotnem zaslonu postanejo temni prizori še temnejši in svetli prizori še svetlejši – natanko tako, kot si je zamislil ustvarjalec filma, serije ali oddaje. Ta vrhunska funkcija bo zdaj na voljo tudi v televizorjih srednjega razreda XH90 4K Full Array LED.
  • Osvetljen daljinski upravljalnik: Z vrhunskim osvetljenim daljinskim upravljalnikom z ohišjem iz aluminija lahko s televizorji serij ZH8 in XH95 zdaj uživate v gledanju televizije tudi v temnejših okoljih.
  • Android TV™: Nova ponudba se ponaša s funkcijo Android TV in storitvijo Google Assistant[1], trgovino Google Play in vgrajenim Chromecastom, ki nudi uporabnikom enostaven dostop do vsebin, storitev in naprav preko široke platforme. Sonyjevi originalni meniji uporabniškega vmesnika in glasovni ukazi so ravno tako izboljšani za boljšo vsakodnevno uporabo. Nadgrajene funkcije glasovnega upravljanja omogočijo uporabniku, da povsem prostoročno[2]uživa v gledanju televizije v živo, aplikacijah in povezanih napravah.

  • Možnost prostoročnega upravljanja2: Sonyjevi televizorji omogočajo glasovno upravljanje in skupaj s storitvijo Google Assistant nudijo pametnejšo izkušnjo gledanja. Povprašajte pomočnika Google Assistant in poiščite najnovejše filmske uspešnice, predvajajte oddaje ali prikličite rezultate športnih tekmovanj. Zatemnite luč s povezovanje naprav v pametni dom, upravljajte dnevne naloge in si oglejte svoj koledar. Lahko pa ga tudi povprašate, kar vas zanima in svoj odgovor izveste na televizorju.
  • Združljivost s pametnim zvočnikom: Z napravami, ki so združljive s storitvama Google Assistant3 in Amazon Alexa[3] lahko predvajate in upravljate videoposnetke z Youtuba z Google Home ali zamenjate program ali glasnost z napravami, ki podpirajo Amazon Alexo.
  • Enostavna povezljivost z večino naprav: Z Apple® AirPlay® 2 lahko uporabniki predvajajo filme, glasbo, igre in svoje fotografije na televizorju iz naprav iPhone®, iPad® ali Mac®. Tehnologija Apple HomeKit™ pa zagotavlja enostaven in varen način za upravljanje televizorja preko naprav iPhone®, iPad® ali Mac®[4].

Novi modeli televizorjev Sony in njihove glavne lastnosti

Serija ZH8 (modela 85” in 75”) 8K Full Array LED TV

  • Sonyjev super visok 8K kontrast in kakovostna slika, ki je videti, kot bi dogajanje gledali v živo.
  • Slikovni procesor X1™ Ultimate in tehnologija 8K X-Reality PRO za izostreno in izboljšano sliko v realnem času ter povečavo slike, ki se bolj približa pravi kakovosti 8K, zahvaljujoč Sonyjevi ekskluzivni podatkovni zbirki 8K.
  • Nova tehnologija Frame Tweeter nudi vseobsežno izkušnjo slike in zvoka z izboljšano kakovostjo slike, tanko oblikovno zasnovo televizorja in tehnologijo Sound-from-Picture Reality™.
  • Nov osvetljen daljinski upravljalnik, da lahko gledalci uživajo v izkušnji gledanja tudi v temnejših okoljih.
  • Stojalo z dvema položajema omogoča uporabnikom, da namestijo televizor tudi na manjše omarice.
  • Nova tehnologija Ambient Optimization optimizira kakovost slike in zvoka glede na prostor, v katerem se nahaja uporabnik. Tako samodejno prilagodi svetlost slike, da ustreza svetlobi v prostoru. V svetlih sobah jo poveča, v temnih sobah pa zmanjša, s čimer zagotavlja popolno gledanje.
  • Zaslon TRILUMINOS™ reproducira subtilne barvne odtenke, svetlobo in gradacijo iz video objektiva v domačo dnevno sobo.
  • Združljivost z Dolby Vision™ in Dolby Atmos™.
  • Možnost prostoročnega upravljanja.
  • Enostavna povezljivost s široko paleto naprav z Apple AirPlay 2, HomeKit in Amazon Alexa ter s pametnimi zvočniki.
  • Hiter dostop do različnih vsebin in storitev preko funkcije Android TV.
  • Način Custom Mode skupaj z ostalimi Sonyjevimi kalibriranimi načini ogleda zagotavlja različne možnosti gledanja, ki ustrezajo okusu posameznika, ohranijo pa se ustvarjalčevi nameni.
  • Združljivost s formatom 4K s 120 sličicami na sekundo.

Serija A8 (modela 65” in 55”) 4K OLED TV

  • Vgrajen slikovni procesor X1™ Ultimate za izjemno izkušnjo gledanja 4K HDR z naslednjimi tehnologijami: Objektno-osnovani Super Resolution, objektno-osnovani HDR remaster, Super Bit Mapping™ 4K HDR ter procesiranje z dvema podatkovnima zbirkama.
  • Televizorja odlikuje tudi tehnologija Pixel Contrast Booster, osem milijonov samoosvetljenih točk ter Sonyjev originalni krmilnik panela OLED, ki prinaša občutno obogateno vizualno izkušnjo z edinstvenim prikazom črnine, pristnimi barvami in širokim vidnim kotom.
  • Tehnologija X-Motion Clarity za OLED: Revolucionarna Sonyjeva tehnologija, ki je priznana kot najboljša v razredu, bo zdaj na voljo za televizorje OLED. Akcijske prizore na zaslonu bo izboljševala v realnem času, da bo slika še svetlejša, jasnejša in bolj tekoča kot kadarkoli prej. Gledanje športnih dogodkov bo tako postalo neverjetna izkušnja.
  • Dva nizkotonska zvočnika izboljšata in obogatita tehnologijo Acoustic Surface Audio™.
  • Združljivost z Dolby Vision™ in Dolby Atmos™.
  • Nova tehnologija Ambient Optimization optimizira kakovost slike in zvoka glede na prostor, v katerem se nahaja uporabnik. Tako samodejno prilagodi svetlost slike, da ustreza svetlobi v prostoru. V svetlih sobah jo poveča, v temnih sobah pa zmanjša, s čimer zagotavlja popolno gledanje.
    • Zaslon TRILUMINOS™ reproducira subtilne barvne odtenke, svetlobo in gradacijo iz video objektiva v domačo dnevno sobo.
    • Enostavna povezljivost s široko paleto naprav z Apple AirPlay 2, HomeKit in Amazon Alexa ter s pametnimi zvočniki.
    • Hiter dostop do različnih vsebin in storitev preko funkcije Android TV.
    • Način Custom Mode skupaj z ostalimi Sonyjevimi kalibriranimi načini ogleda zagotavlja različne možnosti gledanja, ki ustrezajo okusu posameznika, ohranijo pa se ustvarjalčevi nameni.

Serija A9 (model 48”) 4K OLED TV

  • Novo dodan model z zaslonom velikosti 48’’ odgovarja na povpraševanje kupcev po manjših televizorjih OLED vrhunske kakovosti.
  • Majhno aluminijasto stojalo na sredini omogoča fleksibilnost v manjših prostorih.
  • Nudi najboljšo kakovost slike v tem razredu televizorjev, a v manjši velikosti.
  • Vključuje Sonyjeve vrhunske lastnosti televizorjev OLED, vključno s slikovnim procesorjem X1™ Ultimate ter tehnologijama Contrast Booster in Acoustic Surface Audio™.
  • Tehnologija X-Motion Clarity za OLED: Revolucionarna Sonyjeva tehnologija, ki je priznana kot najboljša v razredu, bo zdaj na voljo za televizorje OLED. Akcijske prizore na zaslonu bo izboljševala v realnem času, da bo slika še svetlejša, jasnejša in bolj tekoča kot kadarkoli prej. Gledanje športnih dogodkov bo tako postalo neverjetna izkušnja.
  • Nova tehnologija Ambient Optimization optimizira kakovost slike in zvoka glede na prostor, v katerem se nahaja uporabnik. Tako samodejno prilagodi svetlost slike, da ustreza svetlobi v prostoru. V svetlih sobah jo poveča, v temnih sobah pa zmanjša, s čimer zagotavlja popolno gledanje.
    • Zaslon TRILUMINOS™ reproducira subtilne barvne odtenke, svetlobo in gradacijo iz video objektiva v domačo dnevno sobo.
    • Združljivost z Dolby Vision™ in Dolby Atmos™.
    • Enostavna povezljivost s široko paleto naprav z Apple AirPlay 2, HomeKit in Amazon Alexa ter s pametnimi zvočniki.
    • Hiter dostop do različnih vsebin in storitev preko funkcije Android TV.
    • Način Custom Mode skupaj z ostalimi Sonyjevimi kalibriranimi načini ogleda zagotavlja različne možnosti gledanja, ki ustrezajo okusu posameznika, ohranijo pa se ustvarjalčevi nameni.

Serija XH95 (modeli 85’’, 75’’, 65’’, 55” in 49”) 4K Full Array LED TV

  • Vgrajen slikovni procesor X1™ Ultimate za izjemno izkušnjo gledanja 4K HDR z naslednjimi tehnologijami: Objektno-osnovani Super Resolution, objektno-osnovani HDR remaster, Super Bit Mapping™ 4K HDR ter procesiranje z dvema podatkovnima zbirkama.
  • Serija XH95 se ponaša z lokalnim zatemnjevanjem svetlobe v ozadju po celotni površini slike s tehnologijo X-tended Dynamic Range™ PRO, kar prinaša 6-krat večji kontrast kot pri Sonyjevih običajnih televizorjih LED.
  • Tehnologija X-Wide Angle prinaša živahne realistične barve ne glede na kot gledanja, medtem pa ohranja več barv in svetlosti kot ostali običajni televizorji LED. Uživajte v odlični sliki z neverjetnim razponom in globino s kateregakoli mesta v sobi. Za še večjo možnost izbire bodo televizorji serije XH95 4K Full Array LED na voljo s tehnologijo X-Wide Angle pri velikostih zaslona od 55’’ naprej.
  • Televizorje serije XH95 odlikuje izboljšana tehnologija Acoustic Multi-Audio, kjer gre za koncept Sound-from-Picture Reality™ s sistemom dveh ojačevalnikov, ki ločeno upravljata z glavnim zvočnikom in nevidnim visokotonskim zvočnikom. Dodatno je tukaj še nova zvočniška enota X-Balanced Speaker, ki združuje jasen zvok in elegantno oblikovno zasnovo (dvojni ojačevalnik in zvočniška enota X-Balanced Speaker sta na voljo samo pri modelih z zaslonom velikosti 55’’, 65’’ in 75’’; tehnologija Acoustic Multi-Audio je na voljo pri modelih z velikostjo zaslona od 55’’ naprej).
  • Oblikovna zasnova Flush Surface prinaša eleganten videz brez roba (samo pri modelih 55’’, 65’’ in 75’’).
  • Nova tehnologija Ambient Optimization optimizira kakovost slike in zvoka glede na prostor, v katerem se nahaja uporabnik. Tako samodejno prilagodi svetlost slike, da ustreza svetlobi v prostoru. V svetlih sobah jo poveča, v temnih sobah pa zmanjša, s čimer zagotavlja popolno gledanje.
    • Zaslon TRILUMINOS™ reproducira subtilne barvne odtenke, svetlobo in gradacijo iz video objektiva v domačo dnevno sobo.
    • Združljivost z Dolby Vision™ in Dolby Atmos™.
    • Vgrajene možnosti prostoročnega upravljanja (na voljo pri modelih z velikostjo zaslona od 55’’ naprej).
    • Enostavna povezljivost s široko paleto naprav z Apple AirPlay 2, HomeKit in Amazon Alexa ter s pametnimi zvočniki.
    • Hiter dostop do različnih vsebin in storitev preko funkcije Android TV.
    • Način Custom Mode skupaj z ostalimi Sonyjevimi kalibriranimi načini ogleda zagotavlja različne možnosti gledanja, ki ustrezajo okusu posameznika, ohranijo pa se ustvarjalčevi nameni.

Serija XH90 (modeli 85’’, 75’’, 65’’ in 55”) 4K Full Array LED TV

  • 4K HDR procesor X1™ poustvari več globine, tekstur in naravnih barv z objektno-osnovano tehnologijo HDR remaster.
  • Lokalno zatemnjevanje svetlobe v ozadju po celotni površini slike s tehnologijo X-tended Dynamic Range™.
  • Nov model televizorja Full Array LED srednjega razreda, ki prinaša uporabnikom več raznovrstnosti.
  • Tehnologija Acoustic Multi-Audio (na voljo samo pri modelih z velikostjo zaslona od 65’’ naprej) in X-Balanced Speaker (na voljo pri vseh velikostih zaslona).
  • Nova tehnologija Ambient Optimization optimizira kakovost slike in zvoka glede na prostor, v katerem se nahaja uporabnik. Tako samodejno prilagodi svetlost slike, da ustreza svetlobi v prostoru. V svetlih sobah jo poveča, v temnih sobah pa zmanjša, s čimer zagotavlja popolno gledanje.
    • Zaslon TRILUMINOS™ reproducira subtilne barvne odtenke, svetlobo in gradacijo iz video objektiva v domačo dnevno sobo.
    • Združljivost z Dolby Vision™ in Dolby Atmos™.
    • Diamantno izrezan okvir za tanko oblikovno zasnovo.
    • Enostavna povezljivost s široko paleto naprav, vključno z Apple AirPlay 2, HomeKit in pametnimi zvočniki ter napravami in pametnimi zvočniki Amazon Alexa.
    • Hiter dostop do različnih vsebin in storitev preko funkcije Android TV.
    • Način Custom Mode skupaj z ostalimi Sonyjevimi kalibriranimi načini ogleda zagotavlja različne možnosti gledanja, ki ustrezajo okusu posameznika, ohranijo pa se ustvarjalčevi nameni.
    • Združljivost s formatom 4K s 120 sličicami na sekundo (prek bodoče programske posodobitve).

Serija XH85 (modela 49” in 43”) 4K TV

  • 4K HDR procesor X1™ poustvari več globine, tekstur in naravnih barv z objektno-osnovano tehnologijo HDR remaster.
    • Zaslon TRILUMINOS™ reproducira subtilne barvne odtenke, svetlobo in gradacijo iz video objektiva v domačo dnevno sobo.
    • Združljivost z Dolby Vision™ in Dolby Atmos™.
    • Lično kovinsko stojalo in eleganten aluminijast okvir.
    • Enostavna povezljivost s široko paleto naprav, vključno z Apple AirPlay 2, HomeKit in pametnimi zvočniki ter napravami in pametnimi zvočniki Amazon Alexa.
    • Hiter dostop do različnih vsebin in storitev preko funkcije Android TV.

Serija XH81 (modeli 65’’, 55’’, 49’’ in 43”) 4K TV

  • 4K HDR procesor X1™ poustvari več globine, tekstur in naravnih barv z objektno-osnovano tehnologijo HDR remaster.
  • X-Balanced Speaker – nova zvočniška enota, ki jo odlikujeta jasen zvok in tanka oblikovna zasnova (na voljo pri modelih z velikostjo zaslona od 55’’ naprej).
    • Zaslon TRILUMINOS™ reproducira subtilne barvne odtenke, svetlobo in gradacijo iz video objektiva v domačo dnevno sobo.
    • Združljivost z Dolby Vision™ in Dolby Atmos™.
    • Lično kovinsko stojalo in izjemno tanek okvir.
    • Vrhunski daljinski upravljalnik z ohišjem iz aluminija.
    • Enostavna povezljivost s široko paleto naprav, vključno z Apple AirPlay 2, HomeKit in pametnimi zvočniki ter napravami in pametnimi zvočniki Amazon Alexa.
    • Hiter dostop do različnih vsebin in storitev preko funkcije Android TV.
    • Način Custom Mode skupaj z ostalimi Sonyjevimi kalibriranimi načini ogleda zagotavlja različne možnosti gledanja, ki ustrezajo okusu posameznika, ohranijo pa se ustvarjalčevi nameni.

Serija XH80 (modeli 85’’, 75’’, 65’’, 55’’, 49’’ in 43”) 4K TV

  • 4K HDR procesor X1™ poustvari več globine, tekstur in naravnih barv z objektno-osnovano tehnologijo HDR remaster.
  • X-Balanced Speaker – nova zvočniška enota, ki jo odlikujeta jasen zvok in tanka oblikovna zasnova (na voljo pri modelih z velikostjo zaslona od 55’’ naprej).
    • Zaslon TRILUMINOS™ reproducira subtilne barvne odtenke, svetlobo in gradacijo iz video objektiva v domačo dnevno sobo.
    • Združljivost z Dolby Vision™ in Dolby Atmos™.
    • Lično stojalo in izjemno tanek okvir.
    • Enostavna povezljivost s široko paleto naprav, vključno z Apple AirPlay 2, HomeKit in pametnimi zvočniki ter napravami in pametnimi zvočniki Amazon Alexa.
    • Hiter dostop do različnih vsebin in storitev preko funkcije Android TV.
    • Način Custom Mode skupaj z ostalimi Sonyjevimi kalibriranimi načini ogleda zagotavlja različne možnosti gledanja, ki ustrezajo okusu posameznika, ohranijo pa se ustvarjalčevi nameni.

Serija X70 (modeli 65’’, 55’’, 49’’ in 43”) 4K TV

  • Tehnologija 4K X-Reality™ PRO poveča in izostri vsako sliko, da jo približa kakovosti prave 4K slike in neprestano razkriva še bolj izpopolnjene podrobnosti prizorov.
    • Zaslon TRILUMINOS™ reproducira subtilne barvne odtenke, svetlobo in gradacijo iz video objektiva v domačo dnevno sobo.
    • Tehnologija ClearAudio+ natančno uglasi zvok televizorja za vseobsežno, obogateno izkušnjo, ki ustvarja vtis obkroženosti v prostoru. Prisluhnite glasbi in pogovorom z večjo razločnostjo ne glede na to, kaj gledate.
    • Vgrajen spletni brskalnik vam omogoča, da uživate v oddajah in filmih prek priljubljenih aplikacij za pretočno predvajanje in sicer tako, da z enim klikom dostopate do storitev Netflix in Youtube.
      • Način Custom Mode skupaj z ostalimi Sonyjevimi kalibriranimi načini ogleda zagotavlja različne možnosti gledanja, ki ustrezajo okusu posameznika, ohranijo pa se ustvarjalčevi nameni.

Cene in razpoložljivost

Cene in razpoložljivost v maloprodaji bodo sporočeni kasneje.

Videoposnetki izdelkov:

ZH8: https://youtu.be/9D8bWEr6MhI

A8: https://youtu.be/aT3FOGfoSck

XH95: https://youtu.be/fuDFboiMA60

XH90: https://youtu.be/e3X4fDQAaIA

1 Razpoložljivost funkcije je odvisna od države in razpoložljivosti združljivih izdelkov.

2 Na voljo pri modelih ZH8 in XH95 nad velikostjo 55”.

3 Naprava Google Home (na prodaj ločeno), združljiva s Sonyjevimi televizorji, ki jo poganja Android TV. Zahtevane so združljive naprave, povezane v isto domače brezžično omrežje. Potrebna je aplikacija Google Home, ki je na voljo za prenos v iPhone App Store ali Google Play. Predmet pogojev aplikacije. Uporabnik mora povezati združljive naprave za nadzor operacije. Ko je prenos zaključen, se funkcija Google Home lahko poveže s Sonyjevo napravo in tako dostopa do funkcije glasovnega upravljanja.

4 Naprave Amazon Alexa (na prodaj ločeno), združljive s Sonyjevimi televizorji, ki jih poganja Android TV. Zahtevan je uporabniški račun pri Amazonu. Za dostop do nekaterih vsebin je morda treba skleniti naročnino. Združljive naprave zahtevajo internetno povezavo. Amazon, Echo, Alexa in povezani logotipi so blagovne znamke podjetja Amazon.com, Inc. ali njegovih podružnic.

[4] Funkciji Apple® AirPlay® 2 in HomeKit™ bosta na voljo pri modelih leta 2019: ZF9, AF9, ZG9, AG9, XG95 in XG85 (85”, 75”, 65” in 55”) ter modelih leta 2020: ZH8, A9, A8, XH95, XH90, XH85, XH81 in XH80. Funkciji AirPlay 2 in HomeKit zahtevata na napravi iOS sistem iOS 12.3 ali kasnejši in na napravi Mac sistem macOS 10.14.5. Apple, AirPlay, HomeKit, iPhone, iPad, Mac in macOS so blagovne znamke podjetja Apple Inc., registriranega v ZDA in ostalih državah. Posodobitev firmwarea je zahtevana preko omrežja.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem POVEM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri POVEM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem POVEM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več