Računalništvo, telefonija
17.06.2020 08:00

Deli z drugimi:

Share

Spoznajte HPE Synergy

Čas, v katerem živimo, sili podjetja v nenehne spremembe in hitro prilagajanje na potrebe trga oziroma uporabnikov. V vse bolj povezanem svetu se priložnosti hitro pojavljajo in poslavljajo, konkurenčni pritiski na podjetja pa rastejo. In če na spremembe nismo pripravljeni, se nam ne piše dobro. Hitro prilagajanje je zato ključno pri zagotavljanju konkurenčne prednosti in prepoznavnosti podjetij. Poleg samih hitrih odzivov na spremembe pa je zelo pomembna zanesljivost celotnega IT sistema v podjetju.
Spoznajte HPE Synergy
Spoznajte HPE Synergy


Prihranite čas in znižajte investicijske stroške s HPE Synergy

Gre za prilagodljivo oziroma skladovno infrastrukturo (Composable Infrastructure), ki združuje vse elemente sodobnega podatkovnega centra. Bistvo HPE Synergy je združitev strežnikov, podsistemov za hrambo podatkov in mrežnih sistemov v enovito celoto, ki ga upravljamo s sodobno in zmogljivo programsko opremo HPE OneView. S takšnim sistemom bistveno znižamo stroške celotne infrastrukture oziroma celotne rešitve, v katero so zajeti tako stroški strojne opreme, stroški programske opreme kot tudi stroški upravljanja, nadzora in vzdrževanja. Največja prednost ali ena največjih prednosti pred tradicionalnimi sistemi je zmožnost hitre programske konfiguracije ali rekonfiguracije celotnega sistema oziroma dela sistema. Pri tem moramo upoštevati, da fizični poseg v sam sistem ni potreben.

Diši po oblaku

Takšen sistem se zelo približa filozofiji oblačnih storitev, kjer želimo neko rešitev, ne zanima pa nas, na točno katerem strežniku in diskovnem polju rešitev stoji. Osnova takšnega sistema je ohišje višine 10U, v katerega potem vgradimo vse potrebne elemente, ki jih poljubno definiramo. Na sprednji strani lahko vgradimo do dvanajst strežnikov, diskovne kapacitete ter posebna strežnika za nadzor in upravljanje. Na zadnji strani pa imamo tako skupne napajalnike, hladilni sistem kot povezovalne module. Najpomembnejše je, da celoten sistem postavimo v podatkovni center, ga povežemo na podatkovno omrežje in v nadaljevanju izvajamo celotno upravljanje in nadzor na daljavo.

Inteligentna programska oprema

Največja prednost, v primerjavi s klasično infrastrukturo, je inteligentna programska oprema HPE OneView. Z omenjeno programsko opremo na enostaven način sestavljamo nove IT rešitve. V ta namen imamo že vnaprej definirane šablone ali recepte (template) za številne aplikativne rešitve, ki na takšen način samodejno določajo potrebe po strojni in programski opremi. Na začetku je treba zagotoviti le potrebne vire. To pomeni, da je naš sistem HPE Synergy opremljen z ustreznimi gradniki. Če za določeno rešitev, še ni v naprej pripravljene šablone ali recepta, potem lahko tega izdela upravljalec sistema. To pomeni, da lahko rešitev sestavimo sami in jo pretvorimo v šablono, ki jo lahko potem v nadaljevanju večkrat uporabimo. Na tak način se ob vpeljavi nove aplikacije izognemo čakanju, da IT oddelek nabavi, implementira, definira in vrednoti primerno strojno in programsko okolje. Celotna »klasična« pot je tako precej zamudna in v večini primerov tudi draga. Družba Hewlett Packard Enterprise tesno sodeluje s podjetji VMware, Microsoft, Puppet in drugimi, ki jim želi HPE omogočiti dostop do API-ja skozi njihova lastna virtualizacijska in upravljavska orodja.

HPE Synergy je logičen korak naprej

HPE Synergy je pravzaprav logičen korak naprej pri razvoju konvergenčne infrastrukture. Najbolj zanimiv verjetno velikim uporabnikom sistemov strežnikih rezin (HPE BladeSystem), ki so že vajeni konvergenčne infrastrukture in so obstoječo infrastrukturo amortizirali do konca.

V takšni rešitvi ne obstajajo fiksna razmerja med strojnimi viri, temveč lahko slednje poljubno združujemo in ločujemo glede na trenutne potrebe. Pri takšnem načinu se lahko proste kapacitete združijo v neko novo rešitev ali pa pridružijo že obstoječi in tako pohitrijo aplikacijo ali celotno rešitev. Skratka, proste kapacitete lahko poljubno dodelimo tja, kjer so trenutne potrebe največje. In ko se te potrebe zmanjšajo, jih enostavno sprostimo. Na takšen način tudi privarčujemo pri električni energiji (napajanje – hlajenje).

Za več informacij se lahko obrnete na HPE-jevo uradno partnersko in distribucijsko mrežo v Sloveniji.

Boštjan Dolinar, Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,
Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več