Računalništvo, telefonija
08.08.2019 08:00

Deli z drugimi:

Share

Spoznavanje znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike skozi igro

EV3 kot uvod v svet znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike.
EV3 kot uvod v svet znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike.

Z LEGO® MINDSTORMS® Education EV3 boste imeli pri roki vsa orodja za to, da bodo šolarji na privlačen način in s sodelovanjem odkrivali in raziskovali svet znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike.

Znanost

Komplet EV3 omogoča načrtovanje, sestavljanje in preizkušanje robotov, ki lahko spremljajo podatke v realnem času in se odzivajo na spremembe v okolju. Izvedite na primer poskus, pri katerem določite temperaturo taljenja snovi z zbiranjem podatkovnih vzorcev s pomočjo senzorja za temperaturo. Spremljajte, kaj se dogaja in zapišite rezultate s pomočjo intuitivnega grafičnega okolja.

Tehnologija

Aktivno vključite šolarje v svet robotike tako, da se naučijo reševati težave in izzive, s katerimi se bodo lahko srečali tudi kasneje v življenju. Ocenite tehnološke izzive in sestavite delujoče rešitve s področja robotike, ki razvijajo kritično mišljenje in na vsakem koraku krepijo sodelovanje.

Inženirstvo

Šolarje lahko vključite v praktične inženirske izzive in reševanje problemov. Izvedite na primer postopek načrtovanja za razvoj robota, ki bo lahko kar najhitreje zagrabil nek predmet in ga premikal.

Matematika

Raziščite uporabno plat matematike in abstraktne koncepte spremenite v oprijemljive – šolarji bodo navdušeni nad uporabnostjo matematike. Tako lahko na primer izračunate obseg koles robota in ga programirate, da s pomočjo te informacije premaga točno določeno razdaljo z uporabo senzorjev vrtenja tako, da razdajo delite z obsegom kolesa in ugotovite, kolikokrat se mora to zavrteti.

Za več informacij obiščite www.legama.si/en.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LEGAMA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri LEGAMA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LEGAMA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več
Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več