Računalništvo, telefonija
06.05.2014 16:31

Deli z drugimi:

Share

Spremljajte aktivnosti na prostem z rešitvijo @life

Z lepšim in toplejšim vremenom se je povečala tudi frekventnost aktivnosti na prostem. Med Slovenci in Slovenkami je v zadnjih letih priljubljenost rekreativnega teka v porastu, kakor tudi uporaba mobilnih aplikacij, ki omogočajo spremljanje aktivnosti na prostem. Ena takšnih je rešitev @life, ki ob ostalih prednostih uporabniku omogoča tudi med tekači priljubljen izris opravljene proge.
Izris proge po teku
Izris proge po teku

Pri aktivnostih na prostem @life beleži čas, opravljeno pot, razdaljo, hitrost, nadmorsko višino, porabljene kalorije in srčni utrip (če ima uporabnik pas za merjenje srčnega utripa). Vse aktivnosti se beležijo v zgodovini, spremlja pa se tudi odstotek izvedbe cilja. Poleg spremljanja aktivnosti na prostem pa uporabniku ponuja tudi vadbo za moč, kjer se beleži število ponovitev in obremenitev posamezne vaje ter število opravljenih ponovitev. Uporabnik lahko pri vsaki vadbi zapiše tudi komentar in počutje.

Da bi bil napredek tekača čim večji, so v program vključeni tudi prehranski nasveti in psihološke vaje, spremljajo pa se lahko tudi telesni parametri, kot so telesna masa, odstotek maščobne mase, krvni pritisk in krvni sladkor.

Vse omenjene možnosti so uporabniku na voljo pri izbiri cilja Fit in aktiven, ki je le eden od možnih ciljev, na voljo pri uporabi rešitve @life. Cilj je namenjen vsem, ki želijo izboljšati vzdržljivost, povečati moč ali izboljšati gibljivost. Težavnost programa se stopnjuje iz meseca v mesec, tako je zagotovljen napredek, uporabnik pa lahko tudi sam prilagaja težavnost in pogostost vadb.

Uporabniki lahko izberejo še cilja: Sproščen in samozavesten ali Prehrana in navade. Vsem je skupna celostna obravnava na štirih glavnih področjih delovanja – športa, psihologije, prehrane in medicine.

Rešitev @life posameznika usmerja pri oblikovanju zdravega življenjskega sloga, ustvarjajo jo vrhunski mednarodni strokovnjaki iz različnih znanstvenih ved, delujočih na teh področjih. V svetovnem merilu je ena izmed najbolj izpopolnjenih rešitev, ki celostno obravnavajo vse vidike zdravega načina življenja, saj le-tega ne predstavljata zgolj ohranjanje telesne mase, uravnotežena prehrana in gibanje, vendar tudi izogibanje in obvladovanje stresa, motiviranost in številni drugi vidiki. Uporabniki rešitve @life imajo na osnovi analize in ocene psiho-fizičnega stanja na voljo številne napotke za zdrav način življenja.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RC IKTS ŽALEC d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RC IKTS ŽALEC d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Vodstveni delavci naklonjeni uporabi mobilnih aplikacij za krepitev zdravja pri delu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RC IKTS ŽALEC d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901