Računalništvo, telefonija
24.01.2019 08:00

Deli z drugimi:

Share

Srednja šola tehniških strok v digitalnem obdobju

.. Danes so mladostniki in mlajši odrasli najpogostejši uporabniki novih tehnologij in spletnih okolij, do katerih jim omenjene tehnologije omogočajo dostop. Najstnikom uporaba najnovejših tehnoloških naprav ali dostopnih vsebin predstavlja tudi najpogostejšo komunikacijo z vrstniki ..
Srednja šola tehniških strok v digitalnem obdobju
Srednja šola tehniških strok v digitalnem obdobju

Tehnologija kot taka je dobra, omogoča razvoj družbe, pospešuje razvoj, omogoča nove zaposlitve in je kot orodje nepogrešljiva za delo v sodobnem svetu. Ko pa uporaba tehnologij in spletnih okolij postane nadomestilo za razvoj kvalitetnih medsebojnih odnosov ali beg iz realnosti v nerealen svet, poln nedosegljivih idealov, se pa pogosto mladostnik in njegovi starši in posledično tudi šola znajdejo v zaprtem krogu, iz katerega je težko izstopiti.

Srednja šola tehniških strok Šiška ima to srečo, da izobražuje za programe, kjer je uporaba vseh modernih tehnologij neizbežna. Danes mladim preprečevati uporabo novih tehnologij je jalovo početje, zato je veliko bolje, da jim ponudimo okolje, kjer lahko svoje želje in nagnjenja razvijajo na področjih, ki jih veselijo in so hkrati v koraku s časom. Na Srednji šoli tehniških strok Šiška imajo tri tehniško usmerjene programe, in sicer štiriletni program Tehnik mehatronike (SSI), triletna programa Elektrikar in Računalnikar (SPI) ter možnost nadaljevanja šolanja v programu Elektrotehnik (PTI) in Tehnik računalništva (PTI) oz. (3 + 2), ki predstavljata dodatni dve leti izobraževanja za pridobitev naziva “tehnik”. Za programe SPI in PTI izvajajo tudi izobraževanja odraslih ali prekvalifikacijo.

Znanja, pomembna za zaposlitev v času močne konkurence

Dijaki se izobražujejo na sodobni opremi in moderno opremljenih učilnicah, kjer pridobivajo znanja, ki so pomembna za zaposlitev v času močne konkurence na trgu. Znanja, ki jih pridobijo, so ključna za osebni in poklicni razvoj. Uporabo pametnih telefonov, tablic, računalnikov in ostale tehnologije šola popelje na nov, uporabniški nivo, kjer namesto uporabe omenjenih tehnologij dijaki razvijajo tehnologije prihodnosti in iščejo nove priložnosti, ki bodo v prihodnosti narekovale nove tehnološke trende.

Za vse tiste dijake, ki jim redna šolska obremenitev ne predstavlja dovolj velikega izziva, imajo na voljo dve raziskovalni sobi, ki sta opremljeni z najnovejšo tehnologijo in predstavlja nadstandardno izhodišče za delo in razvijanje idej. S sodelovanjem v mladinski raziskovalni dejavnosti imajo priložnost, da naredijo nekaj več, tudi s sodelovanjem z zunanjimi podjetji. Svoje ideje dijaki realizirajo in jih predstavijo širši javnosti, kjer vedno znova dosegajo najvišja priznanja.

Še vedno razmišljate o izbiri šole? Srednjo šolo tehniških strok Šiška obiščite na sejmu Informativa, ki bo potekal na Gospodarskem razstavišču 25. in 26. januarja 2019 ter na Informativnih dnevih, ki bodo letos 15. in 16. februarja. Prikazali vam bodo svoje delo, delo dijakov in šolsko okolje, kjer boste imeli priložnost, da naredite nekaj za svojo prihodnost in ne izgubljate časa zgolj z uporabo tehnologij, temveč ste del razvoja novih tehnologij. Pot do tja pa vas lahko pelje skozi izobraževanje na Srednji šoli tehniških strok. Več informacij najdete na www.ssts.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,
Zlati partner

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več