Računalništvo, telefonija
24.05.2019 10:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ste že kdaj sklenili zavarovanje prek spleta?

.. 20 let nazaj se je ideja o sklepanju zavarovanj prek spleta zdela nepredstavljiva. Danes jo predvsem digitalna javnost jemlje kot samoumevno ..
Ste že kdaj sklenili zavarovanje prek spleta?
Ste že kdaj sklenili zavarovanje prek spleta?

Kaj se je zavarovanje WIZ, ki omogoča online sklepanje zavarovanj že 7 let, naučilo v tem času? In kaj na WIZovo storitev porečejo spletni uporabniki in aktualni zavarovanci? Zapis je pripravila ekipa WIZionarjev.

Uporabniki interneta v Sloveniji so se že prilagodili možnostim, ki jim jih ponuja. Po podatkih raziskave Consumer Barometer iz leta 2017 kar 80 % Slovencev najprej pogleda na internet, ko potrebujejo informacije (vir: www.consumerbarometer.com). Internet je torej za prodajalce storitev in produktov prva odlična priložnost, da navežejo stik s potencialnim kupcem. Dejstvo je, da potrošnik dandanes ne uporablja interneta le za spletni nakup, ampak tudi za raziskavo storitve ali produkta, preden le te kupi “offline”, npr. v trgovini. Če te ni na internetu, te lahko kupec zgreši tudi na ulici. Telefon je postal podaljšek dlani in na njem po najnovejših raziskavah preživimo kar dve uri in petdeset minut (vir: www.bankmycell.com). Za primerjavo: ista raziskava je navedla, da z družino posameznik povprečno preživi le 45 minut na dan! Je res, da za mnenje o storitvi ali produktu ne vprašamo več soseda ali prijatelja, temveč pametni telefon? Se trend spreminja tudi v zavarovalništvu: ali vprašanja o zavarovanjih večkrat naslovimo na gospoda Googla kot na svojega zavarovalnega agenta?

S spremembo nakupovalnih navad potrošnikov in inovativno tehnologijo je leta 2012 na trg vstopila sveža blagovna znamka WIZ, spletna prodajna točka Adriatica Slovenice. WIZ zavarovanja enostavno skleneš prek spleta. In to v hipu, kjerkoli in kadarkoli. WIZ je prisoten na internetu s prodorno ponudbo in inovativno vsebino. Zavarovanje poleg odlično zastavljenega poslovnega modela in dobre ponudbe spletnih zavarovanj orje ledino tudi v komunikaciji. Na družbenih omrežjih s sledilci komunicira dvostransko, osvešča in animira, kreira skupnosti in veča prepoznavnost. Nekonvencionalni mediji namreč kličejo po nekonvencionalni komunikaciji, ki se pri WIZu ne ustavi po koncu delavnika. WIZ je zavarovancem na voljo ves čas, tako za nasvet kot za sklenitev zavarovanja. Potrošniku pa premišljeno in personalizirano sledi na internetu ter ga pričaka v iskalniku s pravim odgovorom.

Vsebine na spletnih mestih morajo biti predstavljene na način, da odgovarjajo na uporabnikova vprašanja in jim ponujajo ključne odgovore. Uporabnik mora s čim manj dodatnega truda najti vsebino, ki ga v tistem trenutku zanima. To je tudi poslanstvo in strategija zavarovanja WIZ, kjer jasen opis zavarovanj in ceno željenega zavarovanja pridobiš v 1 minuti. Kritja preprosto prilagodiš svojim potrebam, ekipa strokovnjakov in svetovalcev pa stoji ob strani prek spletnega ali telefonskega pogovora, prek elektronske pošte ali družbenih omrežjih. Pri WIZu ste lahko brez skrbi tudi pri podaljšanju zavarovanja, ki poteka avtomatizirano.


MIT ALI RESNICA O SPLETNEM ZAVAROVANJU WIZ
1. Plačilo WIZ zavarovanja na spletu je 100% varno.

Absolutno drži. Mnoge raziskave so pokazale, da je spletno plačevanje veliko bolj varno kot dvig gotovine na bankomatu.

2. Zavarovanje WIZ lahko skleneš tudi na ladji sredi morja.

Resnica, ki postane mit, če ostaneš brez interneta. Dejstvo je, da zavarovanje WIZ lahko skleneš celo prek mobilnika, kjerkoli že si. Pogoj je le delujoča internetna povezava!

3. Uporabniška izkušnja sklenitve WIZ zavarovanja: 4.7 od 5.

Resnica je, da smo po trenutnih 3.102 ocenjevalcih, ki so uspešno sklenili zavarovanja WIZ, na skupni fantastični oceni 4.7. Komentar in oceno lahko zavarovanec poda po uspešno zaključenem zavarovanju, komentarjev in ocen ne brišemo ali spreminjamo. Zadnja dva komentarja, vidna na spletni strani, sta:

  • “Enostavni postopek in ugodnosti, ki jih ponujatevas vzdigujejo nad ostale.” Boris
  • “Najnižja premija od vseh, ki sem jih preveril in tudi hiter in lahek postopek za naročilo” Aletej

Zavarovanje WIZ, rešeno v hipu! (P.R.)


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več