Računalništvo, telefonija
23.01.2020 08:00

Deli z drugimi:

Share

Študij managementa in prava v pogojih digitalizacije poslovanja

.. Danes iščemo predvsem izobraževanje, ki bo uporabno za naš vstop v prihodnost in digitalizacijo ..
Študij managementa in prava v pogojih digitalizacije poslovanja
Študij managementa in prava v pogojih digitalizacije poslovanja

Management in pravo za strokovnjake in vodje

Na MLC Ljubljana se zavedamo, da mora dober vodja za uspešno in varno vodenje poslovanja obvladati znanje managementa in poslovnega prava. Zavedamo se, da se sodobni poslovni študiji razvijajo tako, da je čas od zaposlitve posameznega strokovnjaka do tega, da je za podjetje dejansko uporaben, čim krajši. Zato MLC Ljubljana v svojih programih optimalno združuje študij s poslovno prakso.

MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana zato izvaja sodoben študij po zgledu modernih mednarodno uveljavljenih poslovnih fakultet. Za izzive, ki nas čakajo v prihodnosti in kakovostno izobraževanje je namreč nujna sodobna in aktualna izobraževalna ponudba. Študij mora biti prilagojen posameznikovim življenjskim okoliščinam: družini, delovnim obveznostim, kariernim ambicijam. Izobraževanje mora biti zanimivo tudi za študente, ki so študij prekinili, da so jim priznana predhodna izobraževanja (izpiti) in praksa ter da se lažje odločajo za učinkovito nadaljevanje študija.

Trojček, ki zagotavlja uspešno prihodnost

Študij na MLC Ljubljana poteka ob spoznavanju poslovnih problemov iz prakse in sodobnih načinov njihovega reševanja. Trojček, ki ga predstavljajo management, poslovno pravo in spoznavanje digitalnega poslovanja, zagotavlja prihodnost, v kateri bodo diplomanti odlično delovali. V Sloveniji je MLC Ljubljana edina fakulteta, ki nudi to predmetno kombinacijo. Študij je pri tem zelo usmerjen v prakso. Ta poteka prek ekskurzij in povabljenih predavateljev, ki so uspešni managerji in podjetniki ter poslovni pravniki. Študij vsebuje tudi praktično delo na poslovnih aplikacijah najsodobnejšega poslovnega informacijskega sistema SAP (System Analysis and Program Development), podatkovnih bazah BISNODE in na spletnem oglaševanju prek Googla in družbenih omrežij Facebook, Instagram … Predavatelji managementa in prava so na svojih področjih uveljavljeni strokovnjaki.

Digitalizacija poslovanja

Partnerstvo MLC Ljubljana – SAP – BISNODE

Fakulteta uspešno sodeluje s podjetjem BISNODE, ki se ukvarja s poslovno analitiko in podjetjem SAP, ki je eno izmed vodilnih podjetij na področju poslovnih aplikacij, in sicer IKT. Študentje v programskih okoljih SAP in BISNODE raziskujejo realne probleme, iščejo njihove rešitve in jih predstavljajo v obliki seminarskih nalog, najpogosteje pa diplomskih ali magistrskih del.

Spletni marketing

Z vedno večjo potrebo po znanju spletnega oglaševanja na trgu dela, smo na MLC Ljubljana razvili program in poletne tečaje na temo spletnega oglaševanja. Študentje se med študijem naučijo izdelati svojo spletno stran, voditi spletno analitiko, na podlagi katere oblikujejo prihodnje oglaševalske načrte, vezane na plačljivo oglaševanje na Google Adsu, Facebooku in na Instagramu.

Študijski programi

Visokošolski program na MLC Ljubljana

Cilji študijskega programa prve stopnje so usposobiti študente za različna področja dela nižjega in srednjega managementa v gospodarskih družbah in drugih ustanovah. Študentje pridobijo osnovna znanja poslovnega prava in managementa v podjetništvu. Diplomanti so sposobni opravljati naloge sodobnih informacijsko podprtih poslovnih funkcij (SAP) v srednjih in majhnih podjetjih: nabava, proizvodnja, prodaja, kadri na delokrogih planerjev in analitikov. Opravljajo lahko dela pravnika v podjetjih ali odvetništvu oziroma notariatu.

Magistrski program na MLC Ljubljana

Magistrski program združuje management in poslovno pravo ter ju nadgrajuje z aktualnimi digitalnimi vsebinami poslovne analitike. Študentje spoznajo tudi mednarodne prakse na področju managementa in vodenja. Primeren je za vse, ki bodo prevzemali naloge najvišjega managementa v organizacijskih enotah ali projektih, prilagojen pa je tudi tistim, ki se bodo srečali z vodenjem in s podjetništvom, a v dodiplomskem izobraževanju niso bili podrobno seznanjeni z nalogami managementa in s tem povezanimi pravnimi vprašanji (inženirji, zdravniki, umetniki, družboslovci…). Za študij se odločajo tudi vodje ali bodoči vodje družinskih in lastnih podjetij.

MLC Ljubljana za izpopolnjevanje ali nov začetek

Izobraževanje je proces, ki traja vse življenje. Zaradi razvoja IKT, avtomatizacije in robotizacije je to postalo še toliko bolj pomembno. MLC Ljubljana je pravi naslov za vas, pa naj gre za izpopolnjevanje ali nov začetek. (P. R.)


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MLC LJUBLJANA
Za več informacij so vam na voljo pri MLC LJUBLJANA
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MLC LJUBLJANA? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več