18.06.2019 20:30

Telemach nadgrajuje hitrosti interneta

Telemach je začel svojo nadgradnjo hitrosti internetne povezave za uporabnike EON paketov. Za začetek so nadgradili hitrost povezave k uporabniku, do konca poletja pa načrtujejo še nadgradnjo hitrosti od uporabnika.
Telemach nadgrajuje hitrosti interneta

Paket EON Lite je do sedaj imel hitrost 75/5 Mbps, sedaj je ta nadgrajena na 100/5 Mbps. EON Full je iz 150/10 Mbps nadgrajen na 250/10 Mbps in EON Premium iz 300/15 Mbps na 500/15 Mbps. Te hitrosti pa Telemach zagotavlja le na svojem lastnem omrežju in na nekaterih delih omrežja Telekoma Slovenije.

Takšno hitrost lahko pričakujejo uporabniki Telemacha na optičnem omrežju Telekoma Slovenije in sicer na naslednjih lokacijah: Izola, Sežana, del Kranja, Jesenice, Nova Gorica, Vnanje in Notranje Gorice, Divača ter večini OŠO optičnega omrežja. Izjemi sta OŠO ASD (Radenci) in OŠO Tritel (Železniki, Velike Lašče, Semič, Dolenjske toplice, Gorenja vas – Poljane), kjer je najvišja hitrost 100 Mbps.

Do konca poletja, pa naj bi podjetje zagotovilo še hitrejši prenos podatkov od uporabnika (upload) in sicer iz 5 na 10 Mbps za uporabnike EON Lite, iz 10 na 20 Mbps za uporabnike EON Full in iz 15 na 50 Mbps za uporabnike paketa EON Premium.

Telemach pa prav tako načrtuje še nadgradnjo iz kableskega sistema DOCSIS 3.0 na DOCSIS 3.1 kaj kmalu. Tukaj naj bi šlo samo za zamenjavo modemov, saj je obstoječe omrežje že sposobno te nadgradnje, je za Uporabno stran pojasnil predsednik poslovodstva Telemacha, Adrian Ježina.

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več