Računalništvo, telefonija
03.12.2019 13:20
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Umetnost zvoka – TAD naznanil novo serijo zvočniških sistemov in ojačevalnikov

Technical Audio Devices Laboratories, Inc. (TAD) je naznanil Evropsko izdajo E1TX zvočnega sistema in M1000 ojačevalnika kot novo serijo TAD Evolucijske serije.
E1TX zvočni sistem
E1TX zvočni sistem

E1TX zvočni sistem je produkt razvoja ME1 “Micro Evolution One” 3-sistemske zvočne omarice, ki omogoča predvajanje z odlično reprodukcijo zvočnega polja v širokem frekvenčnem območju in presega pričakovanja glede na svojo velikost.

M1000 ojačevalnik izboljšuje celotni sistem z dizajnom v črni in sivi barvi, ki dopolnjuje D1000mk2 SACD-predvajalnik in DA1000 digitalno/analogni pretvornik. Zaradi izboljšav v zasnovi napetosti ojačevalnega vezja, ozemljitve napajanja in dodatnih novih komponent, ojačevalnik ponuja nadgradnjo visoke hitrosti in inovativne zvočne kvalitete, ki jo ponuja Evolucijska serija.

Edinstvena 9cm CST enota, vgrajena v E1TX zvočnem sistemu, je zasnovana za poravnavo srednjega in visokotonskega področja. Poudarka vreden je poseben položaj CST enote, saj se visokotonec nahaja v sredini srednjetonca. Omenjena postavitev homologira fazo in usmerjenost stičišča visokih in srednjevisokih tonov, kar omogoča zaznavo naravne karakteristike zvoka in idealno usmeritev valov celotnega frekvenčnega območja.

Stičišče srednjega in nizkotonskega zvoka je nastavljeno pri 420Hz, z namenom doseganja naravne zvočne slike med predvajanjem. Za membrano visokotonske enote je TAD uporabil berilij, s čimer opimalno izkorišča njegove karakteristike lahkosti in togosti. Te namreč omogočajo odlične visokofrekvenčne detajle in kristalno čist zvok. Membrana srednjetnoca je iz magnezija, ki zaradi velike notranje izgube reproducira čistost zvoka in odpravi nizkotonsko popačenje.

Za doseganje bogate in čiste reprodukcije nizkih tonov brez obarvanosti, je TAD v svoje naprave vgradil 16cm večplastno aramidno membrano, ki vsebuje laminirano tkano aramidno tkanino in druge netkane materiale. Zvočna tuljava je izdelana iz togega titana, ki omogoča zanesljivo odvajanje toplote za ohranjanje linearnosti napajanja, s čimer dosežemo kvaliteten odziv membrane. Tudi nizkotonec je opremljen z linearnim magnetnim vezjem, ki povečuje linearnost pogonskih in podpornih sistemov. Kombinacija optimiziranega nizkotonskega ohišja in visoko zmogljivega pogonskega sistema z velikim feritnim magnetom omogočata, da nizkotonec reproducira čiste in globoke nizke tone.

Dvosmerni ADS izhod za bogato in naravno nizkotonsko zvočno reprodukcijo

E1TX samostoječi zvočnik ima režaste odprtine na obeh straneh ohišja. V notranjosti zvočnika so odprtine v obliki roga, ki omogočajo, da zvok potuje skozi stranske reže. Opisana zasnova zmanjšuje hrup pri visokih amplitudah in preprečuje uhajanje notranje stoječih nizkih valov skozi zračne reže. Obenem odpravlja močne škodljive učinke teh valov na predvajanje nizkofrekvenčnega področja ter proizvaja jasne in hitro odzivne zvočne značilnosti srednjenizke frekvence. Simetrična postavitev dvosmernih ADS zračnih rež prav tako odpravlja vibracije ohišja zvočnika, kar omogoča globoko in močno reprodukcijo nizkih tonov. TAD ME1 in CE1 zvočne omarice so bile med uporabniki dobro sprejete, zaradi svoje odlične reprodukcije zvoka širokega spektra frekvenc. Vse navedeno je rezultat vključitve tehnologije zračnih rež, kar presega pričakovanja glede na velikost ohišja. S povečano notranjo prostornino in z dizajnom talne zasnove, E1TX zvočnik ponuja brezkompromisno kakovost zvoka.

Poravnava položaja zvočnega vira in optimizacija akustične osi

Zaščitna površina ohišja je nagnjena pod kotom treh stopinj z namenom poravnave zvoka na vhodni položaj CST in nizkotonskih enot, kar povečuje natančnost reprodukcije zvočnih omaric. Robovi zaščitnega ohišja so zaobljeni, saj je s tem zmanjšanj učinek difrakcije okoli CST enote. Zvočna os enote CST je prav tako nameščena pod kotom za neposredno soočenje s poslušalcem. Tekom analiziranja stoječih valov znotraj zaprtega prostora in izbiranja optimalne namestitve primernih materialov za absorbcijo zvoka, je TAD zmanjšal tudi notranje valove, ki negativno vplivajo na zvočno sliko.

Akustično izolirani ISO-nameščeni mrežni filtri

Mrežni filtri za CST in nizkotonske enote so popolnoma akustično izolirani od ohišja glave enote, saj so nameščeni na dnu. Taka zasnova preprečuje, da bi mrežni filtri vplivali na visok zvočni tlak znotraj nizkotoncev in CST enot. S tem se je TAD izognil medsebojnemu vplivu elementov v mrežnih filtrih ter ohranil jasno in nepopačeno reprodukcijo zvoka.

Plošče iz aluminija dušijo vibracije in omogočajo stabilnost

Na dnu ohišja se nahajata dve bazni plošči, debeline 15mm. Med njima so nameščene plošče iz polimerne smole, ki dušijo vibracije baznih plošč. Tri talne konice (dve spredaj za bazno ploščo in ena zadaj) omogočajo stabilno namestitev zvočnika, ne glede na material in površino tal v prostoru. Glavna enota je pod kotom treh stopinj, težišče pa je optimalno postavljeno za tritočkovno podporo, zaradi konstrukcijske zasnove, katera prevzema reakcije pogonske sile nizkotonskega zvočnika.

Estetika celotnega sistema

Z obliko, ki se ujema s SACD-predvajalnikom D1000mk2 in digitalno/analognim pretvornikom DA1000 je TAD z ojačevalnikom M1000 tudi vizualno izdelal zaključeno enoto. S srebrno in črno barvno izbiro se M1000 zlije s toplino domačega okolja.

Tehnologija dvojnega vezja za izpopolnjeno simetrijo

M1000 deluje s sistemom dvojnega vezja, ki omogoča pravilno in natančno delovanje membran zvočnikov, saj zagotavlja popolnoma enako intenziteto pozitivnih in negativnih električnih tokov in s tem simetrijo v vseh ostalih pogledih. Vezje ojačevalnika je v BTL obliki, v kateri se nahajata dva popolnoma neodvisna ojačevalnika (od vhodnih do izhodnih sponk), ki sta povezana preko uravnotežene povezave. Sistem napajanja je zasnovan tako, da so poleg simetričnih pozitivnih in negativnih električnih tokov neodvisni tudi vsi kanali napajalnega tokokroga, med njimi napajanje transformatorja in stabilizacijskega vezja. M1000 ima dvojno mono strukturno zasnovo, ki jo zaznamuje uravnotežena pozicija transformatorja, konfiguracija veznega vzorca in celo dolžina notranjega ožičenja.

Tehnologija nadzorovanja vibracij

M1000 omogoča izolirano montažo s tritočkovno strukturno sestavo notranjih konic. Z razporeditvijo obremenitvenih točk se zmanjša učinek vibracij, posledično pa se povečata moč in jasnost zvočne slike. Tudi M1000 je opremljen z robustnimi in visokokakovostnimi zvočniškimi terminali, ki zmanjšujejo pritisk v kablih. Zaradi dovršene mehanske in električne stabilnosti je omogočena učinkovita povezava med ojačevalnikom in zvočniki.

Visoka učinkovitost

Ojačevalnik D klase deluje z MOSFET napajalnikom ( kovinsko-oksidni-polprevodniški tranzistor), ki zmanjšuje svinčenost terminala in spodbuja upornost. S tem je dosežena visoko učinkovita karakteristika moči (90%), ki prenaša energijo od vira napajanja neposredno do zvočnikov. MOSFET deluje z nizko izgubo in visoko zmogljivostjo. Preprosta konfiguracija prispeva k doseganju ostrejše kakovosti zvoka.

Visoko zmogljiv napajalnik

M1000 vsebuje posebno vrsto transformatorja, kateri se ne odziva na vplive med preklapljanjem in povečuje razmerje S/N. Toroidni transformator moči 1kVA iz visokokakovostnega elektromagnetnega jekla pripomore pri zmanjševanju izgub energijske pretvorbe med primarnimi in sekundarnimi navitji tuljave. Usmerniški tokokrog sestavljajo elektrolitski kondenzatorji visoke kapacitivnosti (33,000μF) in konfiguracija zelo hitrih Schottkyjevih diod, katere pripomorejo pri hitrosti in dinamiki zvoka.

Delovanje Bi-Amp

M1000 je opremljen s funkcijo Bi-Amp, s katero dosežemo izboljšano ločevanje motenj v povezavi med zvočnikom in ojačevalnikom. Zaradi poenotenosti sistema delovanja omenjena kombinacija zvočnikov in ojačevalnika omogoča kristalno čist zvok in nepopačeno zvočno reprodukcijo.

Avtentičnost

Vsi notranji deli in vezja so zasnovani in izdelani z izredno natančnostjo. TAD je bil v postopku usklajevanja med teorijo in prakso podvržen brezkompromisnemu ponovnemu testiranju sestavnih delov in vgrajenih komponent.

D1000MK2 je na osnovi konceptov, dizajnov in tehnike predvajalnikov v novi elegantni obliki naš SACD predvajalnik naslednje generacije. Z obdelanim aluminijastim transportom za CD in nizko šumnim brezkrtačnim enosmernim servo motorjem, nameščenem v aluminijastem mehanizmu, si TAD nenehno prizadeva za odpravo zunanjih vibracij, kar zagotavlja stabilno predvajanje. Visoko kakovost predvajanja nam omogoča na novo razviti izolator. Poleg tega lahko med različnimi vhodi (USB, digitalni,…) poslušalec uporabi tudi visoko zmogljiv DAC. S funkcijo kontrole glasnosti lahko TAD zvok doživite tudi v preprostem sistemu brez uporabe predojačevalnika.

Trgovec v Sloveniji:

Audio Serum d.o.o. | Parmova 25 | 1000 Ljubljana | Slovenija

Tel.: +386 (0)1 32 060 23

info@audio-serum.si, www.audio-serum.si

Delovni čas (Hi-Fi salon):
ponedeljek – petek: 14:00 – 19:00 sobota: 10:00 – 14:00

Regijski TAD Labs agent:

Rok Lampič | Leskoškova cesta 11 | 1000 Ljubljana | Slovenija

Tel.: +386 30 315 626 (WhatsApp, Viber) |
Skype: roklampic
rok.lampic@tad.tokyo


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več