Računalništvo, telefonija
13.04.2017 10:56
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Unistar PRO družbi PRO PLUS omogočil zanesljive širokopasovne povezave

Unistar PRO družbi PRO PLUS omogočil zanesljive širokopasovne povezave
Unistar PRO družbi PRO PLUS omogočil zanesljive širokopasovne povezave

Družba Unistar PRO že več kot šest let skrbi za sistemsko integracijo v vodilni slovenski medijski hiši PRO PLUS. V začetku leta je Unistar PRO temeljito nadgradil rešitve za prenos podatkov in digitalnih vsebin v najrazličnejših fiksnih in mobilnih omrežjih ter njihovo zanesljivo shranjevanje.

Podjetje PRO PLUS za izvajanje medijske dejavnosti uporablja najrazličnejše digitalne vsebine, ki jih v svoj informacijski sistem pošilja tudi preko javnih internetnih povezav ali mobilnih omrežjih. Zanesljivost in učinkovitost prenosa po tovrstnih povezavah pa sta občasno tudi nizki ali celo nesprejemljivi za pretakanje bogatih video vsebin, ki jih morajo nato v podjetju še ustrezno shraniti in obdelati.

»Optimalen in zanesljiv prenos medijskih datotek po najrazličnejših omrežjih in na velike razdalje je za našo družbo življenjskega pomena,« je bil kratek in jedrnat tehnični direktor podjetja PRO PLUS Boštjan Rigler.

V namene shranjevanja podatkov je družba Unistar PRO v sodelovanju s korporacijo IBM podjetju PRO PLUS že implementirala robotizirano knjižnico za zapisovanje in branje digitalnih vsebin na standardne magnetne trakove. Dobre izkušnje, zanesljivo delovanje opreme in profesionalen pristop sistemskega integratorja so podjetje PRO PLUS prepričali, da reševanje izziva prenosa digitalnih vsebin zaupa sistemskemu integratorju Unistar PRO.

Ta je implementiral napredno rešitev IBM Aspera, ki omogoča hitro in varno prenašanje, deljenje in sinhroniziranje datotek ter skupov podatkov. Rešitev, optimizirana za hiter prenos velikih količin podatkov ne glede na njihovo vrsto ali velikost, razdaljo prenosa podatkov ali stanje omrežja, je tesno integrirana v obstoječe rešitve podjetja PRO PLUS. Pregleden grafični vmesnik poenostavlja izmenjavo vsebin in spremljanje prenosa ter upravljanje pasovnih širin povezav. Jedro rešitve Aspera je patentiran protokol Aspera FASP®, ki poskrbi za hitro, prilagodljivo in varno prenašanje vseh vrst podatkov. Protokol FASP® za doseganje visokih hitrosti prenosa podatkov izrablja obstoječo infrastrukturo širokopasovnega omrežja (WAN), a v praksi dosežene hitrosti prenosa podatkov močno presegajo hitrosti prenosa podatkov preko protokolov FTP ali HTTP. Za dodatno pohitritev dela zaposlenih skrbijo avtomatizirani prenosi z vzpostavljenimi poteki dela ter možnost pretočnega predvajanja video vsebin. Pošiljatelj ima tako na voljo zanesljiv in časovno predvidljiv prenos podatkov.

»Podjetje Unistar PRO je eden največjih ponudnikov storitev sistemske integracije in optimizacije poslovanja v Sloveniji. Pri tem skrbi za učinkovito implementacijo sodobnih tehnologij, njihovo povezovanje z organizacijo dela in vodenja podjetja ter za strokovno usposabljanje zaposlenih za delo z naprednimi rešitvami. Podjetju PRO PLUS smo najprej vzpostavili pilotsko postavitev, kjer so zaposleni v testnem okolju lahko preizkusili napredne tehnične rešitve in se prepričali o njihovem brezhibnem delovanju. Prenos v produkcijsko okolje je bil nato za obe strani bistveno lažji,« je povedal Pavle Jazbec, izvršni direktor družbe Unistar PRO.

Skrbnik sistema tako centralizirano upravlja s prenosi podatkov od/do naročnika, skupnimi viri, uporabniki ter v realnem času spremlja delovanje omrežij in povezav glede njihove obremenjenosti, prepustnosti in razpoložljivosti. Uporabniki lahko do skupnih vsebin dostopajo tako preko spletnih kot mobilnih odjemalcev.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več