Računalništvo, telefonija
05.10.2019 10:00

Deli z drugimi:

Share

Urejanje čakalnih vrst z vrstomati

Urejanje čakalnih vrst z vrstomati
Urejanje čakalnih vrst z vrstomati

Zdravstveni dom Trbovlje je predstavil novo rešitev za krajšanje čakalnih vrst, ki razbremenjuje paciente in medicinsko osebje.

Rešitev, sestavljeno iz bralnika kartic ter zaslona, podpira Comtradov informacijski sistem IRIS, pacientom pa omogoča, da se v čakalno vrsto pred ambulanto uvrstijo brez posredovanja medicinske sestre.

Hkrati z vrstomatom je bila razvita tudi mobilna aplikacija, ki predstavlja dodaten kanal za naročanje k osebnemu zdravniku. Slednja pacientu omogoča, da po registraciji na vrstomatu na mobilnem telefonu spremlja čakalno vrsto, kar pomeni, da njegova prisotnost v čakalnici pred ambulanto ni nujna. Mobilna aplikacija bo v prihodnosti dobila še dodatne funkcionalnosti.

Vrstomat in mobilno aplikacijo je razvilo podjetje Mobilion, povezana pa sta z zdravstveno-informacijskim sistemom IRIS, ki ga je razvilo podjetje Comtrade v sodelovanju s strokovno projektno skupino Združenja zdravstvenih zavodov Slovenije in predstavniki zdravstvenih domov. Celovit zdravstveni informacijski sistem IRIS nadomešča prej uporabljene informacijske rešitve in jih s svojo celostno obravnavo procesov zdravljenja bistveno presega. Z vpeljavo elektronskega zdravstvenega kartona omogoča obravnavo bolnika tako s stališča medicinske kot tudi administrativne obravnave ter integracijo z zalednimi sistemi zdravstvenih domov in ZZ OnLine.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem COMTRADE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri COMTRADE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Comtrade EDIT 2017: Poletna šola kot izhodišče karierne odličnosti

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem COMTRADE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več