Računalništvo, telefonija
25.03.2020 10:00
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Usklajevanje vašega podjetja s strategijo digitalne transformacije II

Usklajevanje vašega podjetja s strategijo digitalne transformacije II
Usklajevanje vašega podjetja s strategijo digitalne transformacije II

To je drug del v seriji člankov »Usklajevanje vašega podjetja s strategijo digitalne transformacije«. Pred branjem priporočamo, da si najprej preberete prvi del.


Tukaj so nekatera priporočila najboljših praks digitalne transformacije:

Združevanje ciljev digitalizacije s cilji poslovanja

Cilji digitalne transformacije morajo biti povezani s poslovanjem podjetja, kot na primer: izboljšava storitev za stranke, osvojitev tržnega deleža in ohranitev vrhunskih zaposlenih v podjetju. Nujno je iskanje skupnih točk, da lahko načrtujemo operativne strategije okoli želenih rezultatov.

Vključevanje končnih uporabnikov

Splošno znan strah pred tem, da bo avtomatizacija prevzemala delovna mesta, lahko med zaposlenimi manifestira zaskrbljenost ob novih digitalnih pobudah. Potrebno je spodbujanje osebja k izmenjavi idej in pojasnjevanje, kako bi jim avtomatizacija in druga orodja lahko pomagala pri vsakodnevnih nalogah. S tem lahko spremenimo njihovo miselnost in pospešimo sprejemanje razvoja proti sodobnim IT rešitvam.

Zaposleni so tipično končni uporabniki rešitev za avtomatizacijo procesov, zato je nujno, da se njihovo zanimanje začne čim prej v razvojnem ciklu. Spodbujanje teh posameznikov pogosto privede do dragocenih idej o optimizaciji poslovanja, kar pospeši proces digitalizacije in zagotovi, da rešitev zadovolji uporabniška pričakovanja.

Sodelovanje med vsemi oddelki

Pri projektih za več-funkcijske procese, je ključna spodbuda vodij poslovnih enot, da sodelujejo pri iskanju digitalne rešitve, ustrezne za vse sodelujoče. Namesto redundantno porabljenega razvojnega časa na vsakem oddelku posebej, uberemo poenoten pristop, ki je namenjen boljši izmenjavi znanja, podatkov in vpeljavi kohezivnega razmišljanja.

Veste, da je digitalna preobrazba za podjetje pozitivna. Začnite torej sodelovati, ustvarjati in izboljševati z enostavno integrirano digitalno platformo za avtomatizacijo procesov, kot je K2 Digital Process Automation Software.

Serija člankov »Usklajevanje vašega podjetja s strategijo digitalne transformacije« je bila spisana na podlagi prispevka: https://www.k2.com/blog/digital-transformation-strategy-company-culture.


Za dodatne informacije smo vam na voljo!

info[@]adm-adria.eu ali +386 59 251 955


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADM ADRIA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADM ADRIA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Kako in kje začeti za večjo varnost podatkov?

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADM ADRIA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več