Računalništvo, telefonija
27.05.2020 13:15
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vaša digitalna prihodnost je svetlejša z Lenovo™ tablicami in napravami za pametni dom

Družba Lenovo je pripravila novo generacijo tabličnih računalnikov, s katerimi bo udejstvovanje v povezanem svetu še lažje. Tablici z operacijskim sistemom Windows 10 in povezavo v mobilna omrežja LTE, modela Lenovo Yoga Duet 7i (1) z barvnim peresom Lenovo E-Color Pen in Lenovo IdeaPad™ Duet 3i (1) z digitalnim peresom sta namenjeni ustvarjalcem vsebin, študentom in vsem, ki obožujejo večopravilnost. Vsestranskost in povezljivost sta tudi lastnosti prenovljene tablice Lenovo Smart Tab M10 FHD Plus (druge generacije) z vgrajeno digitalno pomočnico Alexa in pametno postajo Smart Dock, ki omogočata glasovno upravljanje naprav in sistemov v pametnem domu.
Vaša digitalna prihodnost je svetlejša z Lenovo™ tablicami in napravami za pametni dom
Vaša digitalna prihodnost je svetlejša z Lenovo™ tablicami in napravami za pametni dom

Oblika in vsebina

Premijska in prenosljiva Lenovo Yoga Duet 7i je prva naprava iz družine Yoga, ki je opremljena z odstranljivo osvetljeno tipkovnico, ki za povezovanje s tabličnim računalnikom uporablja tehnologijo Bluetooth™ (5.0). Vsega 1,16 kg težka naprava pozna več načinov uporabe, prilagodljiv podstavek pa še olajša gledanje vsebin ali ustvarjanje s pisalom. Yoga Duet 7i premore ultra hitro brezžično povezljivost Intel® Wi-Fi 6 (Gig+) (2), prav tako pa se zna povezati tudi v mobilna omrežja LTE/4g (3) in uporabniku omogoča, da ostane vedno in povsod povezan.

Ta računalnik tipa 2-v-1 prinaša vrsto pametnih funkcij, kot npr. digitalna pomočnica Alexa (4), varnejša prijava v sistem s prepoznavanjem obraza preko vgrajene infrardeče kamere (IR) ter rešitve Windows Hello, ki je vsaj 3-krat hitrejša od uporabe gesla za prijavo (5). Pametne funkcije zaznavanja prisotnosti uporabnika, ki jih zagotavlja Glance by Mirametrix®, pomagajo ščititi vsebino na zaslonu pred nezaželenimi pogledi sosedov; še več, samo s premikom glave lahko vsebino, predvajano na zaslonu naprave, premaknete na povezan zunanji zaslon (6).

Opremljena s procesorji Intel Core™ 10. generacije do modela i7 in z grafično rešitvijo Intel Iris Plus® ter operacijskim sistemom Windows 10, Yoga Duet 7i zagotavlja odlično kombinacijo zmogljivosti, inteligence, povezljivosti ter zabave. Premore 13-palčni zaslon IPS polne visoke ločljivosti z izjemno tankimi robovi, ki dosega svetilnost 450 cd/m2 ter 100-odstotno pokritost barvnega spektra sRGB. Stilska naprava, odeta v kovinsko ohišje, bo pritegnila številne poglede, tako v sivi kot novi barvi – odtenku orhideje.

Za še lažje ustvarjanje zapiskov ali kreativno udejstvovanje je priloženo digitalno pero (8), za doplačilo pa je na voljo novo barvno pero Lenovo E-Color Pen. (9,10) Novo pero ima vgrajene pametne senzorje, ki uporabniku pomagajo izbrati ustrezno barvo subjekta ali objekta, to pa stori s preprostim dotikom površine predmeta. Funkcionalnost je že podprta v priljubljenih grafičnih programih, kot so Adobe® Photoshop™, Adobe InDesign™ ter Adobe Illustrator™.

Zvok Dolby Audio™, tehnologija Dolby Vision™, velika količina delovnega pomnilnika (do 16 GB DDR4) ter hiter pogon SSD (do 1 TB kapacitete) zagotavljajo odlično uporabniško izkušnjo. Yoga Duet 7i zmore do 10,8 delovanja na baterijo (11), z uporabo funkcij umetne inteligence pa je varčevanje z energijo v povprečju učinkovitejše za 20 odstotkov (12) ob izbiri srednje vrednosti varčevanja v aplikaciji Lenovo Q-Control Intelligent Cooling.

V kombinaciji z Lenovo 13-palčnim usnjenim etuijem (13), ki napravo ščiti pred vplivi zunanjega sveta, in z dodatki, kakršna je vsestranska stilska miška Lenovo Yoga Mouse with Laser Presenter (13), ste pripravljeni na vse izzive.

Prenosljiv in praktičen

Nova 2-v-1 naprava z LTE-povezljivostjo (14) je tudi vsestranska Lenovo IdeaPad Duet 3i. Ultra lahka tablica tehta 0,86 kg, vključno z ovitkom, zato je idealna za študente in tiste, ki so veliko na poti, saj se hipno lahko spremeni v pravi računalnik.

Je prvi računalnik iz družine IdeaPad, ki premore odstranljivo Bluetooth (5.0) tipkovnico in podpira digitalno pero Lenovo Digital Pen (8). Poganjajo ga procesorji Intel Pentium® z integrirano grafiko ter operacijski sistem Windows 10.

Kovinski podstavek poskrbi, da se naprava lahko takoj obnaša kot tablica, prenosnik, šotor ali risalna deska, njen10,3-palčni zaslon IPS polne visoke ločljivosti in svetilnosti 330 cd/m2 pa zagotavlja odlično izkušnjo.

IdeaPad Duet 3i uporabniku nudi digitalno pomočnico Cortana, ki mu prisluhne v vsakem trenutku, saj naprava premore dva mikrofona s 360-stopinjsko pokritostjo, medtem ko pametna zaslonka spletne kamere skrbi za zasebnost, ko si jo uporabnik zaželi. IdeaPad Duet 3i premore dva vmesnika USB-C (15), veliko pomnilnika (do 8 GB), zmogljivo hrambo podatkov (do 128 GB eMMC), avtonomija delovanja na baterije pa znaša do 7 ur. (16)

Najboljše iz obeh svetov

V Lenovu so svojo najboljšo tablico z digitalno pomočnico Alexa še izboljšali. V sodelovanju s podjetjem Amazon® predstavljajo Lenovo Smart Tab M10 FHD Plus (2. generacije) with Alexa.

10,3-palčni zaslon IPS polne visoke ločljivosti in še zmogljivejši mobilni procesorji skrbijo za odlično uporabniško izkušnjo.

Tanka in lahka tablica (tehta le 460 gramov) ima vgrajen osemjedrni procesor MediaTek Helio® P22 s taktom 2,3 GHz, ki zagotavlja tekočo večopravilnost, odličen zaslon na dotik pa ob zmogljivi bateriji nudi do 9 ur avtonomije delovanja. (17)

Prijava v tablico je mogoča s funkcijo prepoznavanja obraza, tablica pa ima poleg polnega nabora funkcij digitalne pomočnice Alexa tudi napreden Otroški način, ki staršem omogoča učinkovito zaščito najmlajših pred neprimernimi spletnimi vsebinami in jih spodbuja k pravilni rabi tablice.

Ob zelo tankih robovih (le 4,6 mm) tablice prideta do izraza tudi dva zvočnika, podprta s tehnologijo Dolby Atmos® za pristnejši zvok.

Postaja Lenovo Smart Dock še olajša pogovore z Alexo, gledanje vsebin, spremljanje koledarja, iskanje receptov ter upravljanje naprav in sistemov v pametnem domu. (20)

Cene in dobavljivost (18)

Napravi Lenovo Yoga Duet 7i in Lenovo IdeaPad Duet 3i bosta v Sloveniji naprodaj v prihodnjih mesecih, takrat pa bodo znane tudi njune cene. Tablica Lenovo Smart Tab M10 FHD Plus (2nd Gen) with Alexa pa je že na voljo pri domačih trgovcih.

Za dodatne fotografije in tehnične specifikacije obiščite spletno mesto Lenovo StoryHub.

  1. Vključitev male črke ‘i’ v ime računalnika Lenovo označuje Intelov procesor.
  2. Zahteva povezavo z usmerjevalnikom standarda Wi-Fi 6.
  3. Na izbranih trgih sta na voljo povezljivost LTE in 4G. Zahteva ustrezno naročnino na mobilni prenos podatkov. Veljajo dodatni pogoji in/ali stroški. Hitrosti povezave se razlikujejo glede na lokacijo, okolje, omrežne pogoje in druge dejavnike.
  4. Na voljo na izbranih trgih.
  5. Na podlagi Microsoftovega testa, ki je primerjal čas, ki je pretekel med vnašanjem gesla in zaznavanjem obraza ali prstnega odtisa, da se sproži uspeh avtentikacije uporabnikov računalnika. Za več informacij glejte https://www.microsoft.com/en-is/windows/windows-hello.
  6. Programska oprema Glance zahteva ročni klik na elemente, ki jih želite premakniti na zunanji zaslon z gibanjem glave v primerjavi s premikanjem s tradicionalno miško ali sledilno ploščico.
  7. Možnosti barv se lahko razlikujejo glede na državo in razpoložljivost.
  8. Lenovo Digital Pen je v paketu samo na izbranih trgih, na vseh ostalih trgih pa je naprodaj ločeno.
  9. Lenovo E-Color Pen je v paketu z Lenovo Yoga Duet 7i s procesorjem Intel Core i7 na izbranih trgih. Pozneje se bo na izbranih trgih prodajalo ločeno kot samostojna dodatna oprema.
  10. Eno polnjenje polna litij-ionske baterije s priključkom USB-C zagotavlja v povprečju do 63 ur neprekinjene uporabe; tudi dlje, če je pisalo E-Color Lenovo v načinu mirovanja. Lenovo interno preverjanje življenjske dobe baterije peresa temelji na standardni uporabi. Dejanski rezultati bodo različni in odvisni od številnih dejavnikov. Največja zmogljivost baterije se bo s časom in porabo zmanjšala.
  11. Vse navedbe o življenjski dobi baterije so okvirne in temeljijo na rezultatih testov z uporabo testnega merila življenjske dobe baterije MobileMark 2014 ver 1.5. Dejanski rezultati bodo različni in odvisni od številnih dejavnikov, vključno s konfiguracijo in uporabo izdelka, programsko opremo, delovnimi pogoji, brezžično funkcionalnostjo, nastavitvami upravljanja porabe, svetlostjo zaslona in drugimi dejavniki. Največja zmogljivost baterije se bo s časom in porabo zmanjšala. Za dodatne podrobnosti glejte https://bapco.com/products/mobilemark-2014/.
  12. Na podlagi testiranja družbe Intel. Dejanske zmogljivosti se razlikujejo glede na uporabo, konfiguracijo sistema in nastavitve.
  13. Združljivi dodatki se prodajajo ločeno.
  14. Izbirni LTE je na voljo na izbranih trgih. Zahteva ločeno kupljen mobilni podatkovni paket, ki se lahko razlikuje glede na lokacijo. Veljajo dodatni pogoji in/ali stroški. Hitrosti povezave se razlikujejo glede na lokacijo, okolje, omrežne pogoje in druge dejavnike.
  15. Dejanska hitrost prenosa USB 3.1 Gen 1 bo različna in glede na številne dejavnike, kot so zmožnost obdelave gostiteljskih in perifernih naprav, atributi datotek in drugi dejavniki, povezani s konfiguracijo sistema in vašim delovnim okoljem, tipično bodo počasnejši od 5 Gbit/s.
  16. Vse trditve o življenjski dobi akumulatorja so okvirne in temeljijo na rezultatih s testnim testnim testom MobileMark 2014. Dejanska življenjska doba baterije se bo razlikovala in je odvisna od številnih dejavnikov, kot so konfiguracija in uporaba izdelka, uporaba programske opreme, brezžične funkcije, nastavitve upravljanja porabe energije in svetlost zaslona. Največja zmogljivost baterije se bo s časom in uporabo zmanjšala.
  17. Cene ne vključujejo davka, pošiljanja ali možnosti in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila; veljajo dodatni pogoji. Datumi na policah se lahko razlikujejo glede na geografsko območje, proizvodi pa so na voljo samo na izbranih trgih. Vse ponudbe glede na razpoložljivost. Lenovo si pridržuje pravico, da kadar koli brez predhodnega obvestila spremeni ponudbo, funkcije in specifikacije izdelkov.
  18. Potrebna je združljiva pametna naprava, ki se prodaja ločeno.
  19. Povprečna razdalja oddaljenosti mikrofonov je odvisna od več dejavnikov, vključno z glasnostjo vašega glasu, hrupom v ozadju in nastavitvijo glasnosti. Priporočljiva je uporaba do razdalje 3 metrov.
  20. Na voljo samo v Združenem kraljestvu, Nemčiji, Italiji, Franciji in Španiji.

Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več