Računalništvo, telefonija
23.07.2019 10:45
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Več kot 500 navdušencev nad videoigrami pretekli vikend tekmovalo na najbolj vročem igričarskem festivalu

Več kot 500 navdušencev nad videoigrami pretekli vikend tekmovalo na najbolj vročem igričarskem festivalu
Več kot 500 navdušencev nad videoigrami pretekli vikend tekmovalo na najbolj vročem igričarskem festivalu

Na Študentskem kampusu v Ljubljani je pretekli vikend potekal dogodek Telemach EPICENTER 19. Mednarodna udeležba 350 tekmovalcev iz 11 držav potrjuje naziv največjega tovrstnega dogodka v regiji in postavlja Slovenijo na zemljevid ešportov.


Trg videoiger je v zadnjih letih močno zrasel in postal pomemben del zabavne industrije, tudi po dobičkonostnosti. Skladno s tem se spreminjata tudi družbena percepcija in status videoiger, saj igranje le-teh postaja vse resnejši e-šport. Tekmovanja s turnirsko sturkturo, komentiranimi prenosi v živo in velikimi denarnimi skladi, dokazujejo, da igre prav zares postajajo način življenja. Tudi v Sloveniji, še bolj pretekli vikend na Študentskem kampusu.

Za igralce so pripravili turnirje v osmih igrah, in sicer Counter Strike: Global Offensive, League of Legends, PUBG, FIFA 19, Hearthstone, Fortnite, Rainbow Six: Siege in Pro Evolution Soccer. Turnirjev se je udeležilo več kot 350 tekmovalcev in več sto obiskovalcev. Uradna tekmovanja so bila organizirana tekom obeh dni, velika večina udeležencev pa se je družila tudi čez noč ob Lenovo Legion DJ odru.

Nov koncept z zunanjimi športnimi aktivnostmi in festivalnim programom

Organizirana je bila pestra izbira spremljevalnih aktivnosti. Poleg turnirjev v posameznih igrah je bilo namreč organiziranih tudi več zunanjih športnih dejavnosti (tudi 3×3 streetball turnir) in zabavnih izzivov iz videoiger. Udeleženci so preizkušali najnovejše izdelke razstavljavcev Nacon, Lenovo Legion, Redragon, Logitech, Spawn Gaming, PlaySeat in novo izdane videoigre kot so F1 2019, PES 2019, FIFA 19, na prizorišču pa je bila s simulatorjem prisotna Slovenska vojska, Red Bull s King of the Hill turnirjem za njihovo serijo dogodkov Red Bull Player One in več.

Tokrat smo poizkusili organizirati popolnoma nov koncept gaming dogodka – z zunanjimi športnimi aktivnostmi, festivalnim programom in drugimi družabnimi elementi. Le-ti so bili dobro sprejeti s strani igralcev in v prihodnosti bomo poizkušali izkušnjo še bolj razširiti in izboljšati ter s tem vzpodbuditi participativno soustvarjanje dogodka s strani vseh deležniških skupin,” je povedal Samo Zavašnik, predsednik društva organizatorja.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več