Računalništvo, telefonija
14.11.2020 20:00

Deli z drugimi:

Share

Več preglednosti in nadzora nad porabo energije v IT ohišjih

.. Podatkovni centri naj bi globalno porabili kar 500 milijard kilovatnih ur energije. Do leta 2030 bi lahko povpraševanje naraslo na kar 2000 milijard kilovatnih ur. Strokovnjaki pričakujejo, da se bo povpraševanje po energiji še povečalo ..
Več preglednosti in nadzora nad porabo energije v IT ohišjih
Več preglednosti in nadzora nad porabo energije v IT ohišjih

Merjenje in zmanjševanje porabe energije postajata vedno bolj pomembna dejavnika za upravljavce podatkovnih centrov. Z novo družino PDU izdelkov, Rittal zdaj ponuja celovite rešitve za merjenje energije v IT ohišju in pomaga zmanjšati obratovalne stroške podatkovnega centra.

Pet modelov za vse načine uporabe

Nova generacija PDU enot obsega pet osnovnih modelov, ki so zasnovani na isti osnovi in jih je mogoče individualno konfigurirati.

Model “PDU Basic” ima pasivno delovanje za napajanje IT ohišja. Model “PDU Metered” vključuje merilne funkcije za vsako fazo, na primer za napetost, porabo, frekvenco in druge podatke. Zajem izhodnih podatkov je možen tudi pri “PDU Metered Plus” modelu. “PDU Switched” omogoča merjenje po fazah in ima stikala na izhodih. Različica “PDU Managed” pa združuje funkcije modelov Metered Plus in Switched, kar omogoča napajanje ohišja, zajem izhodnih podatkov in učinkovito upravljanje z napajanjem s stikali.

Kompaktna oblika in sestavljanje brez uporabe orodja

Ena izmed posebnosti nove generacije PDU enot je kompaktna in ozka zasnova. PDU enote podjetja Rittal se lahko namestijo v “zero-U-space” – prostor med stransko ploščo in 19-palčnim okvirjem. Na ta način nobene višinske enote niso blokirane, izvedljivo pa je tudi enostavno vzdrževanje in namestitev delov v popolnoma konfiguriranem IT ohišju. Dele v Rittal IT ohišjih namestite na 19-palčni okvir s sponko in brez uporabe orodja; v IT ohišjih drugih proizvajalcev pa dele pritrdite s priloženimi univerzalnimi elementi.

Modularni sistemi za največjo stopnjo prilagodljivosti

Modularni koncept izdelave ima poleg velikega števila PDU enot iz zaloge tudi možnost konfiguracije po meri. Kupci lahko sami določijo dolžino kabla, priključek ali število in vrsto lokacij vtičnic. Nova lastnost je tudi konfiguracija izhodnih zaščitnih kontaktov. Poleg tega se lahko konfigurirajo dodatni moduli za oblikovanje PDU enote. Zaradi modularnega koncepta lahko posamezne komponente, kot sta nadzorna plošča PDU krmilnika in prenapetostna zaščita, zamenjate med delovanjem.

Za hitro in enostavno naročanje je Rittal razvil tudi spletni konfigurator, ki uporabnika do želene rešitve udobno vodi skozi vse konfiguracijske možnosti.

Varnost z dostopom na daljavo in nadzorom

Pri inteligentnih PDU enotah sta varnost in nadzor pomembni funkciji. Na primer za spremljanje dostopa je mogoče uporabiti enega ali dva elektronska ročaja, ki sta nameščena na IT ohišju. Dodatne vgrajene funkcije, kot so alarmni rele, digitalni vhod in alarmna signalna naprava omogočajo, da se PDU prilagodljivo vključi v obsežen IT varnostni načrt. Poleg tega so lahko vgrajeni tudi senzorji za nadzorni sistem CMC III, tako da se zapisujejo podatki o okolici, kot so temperatura, vlaga ali stanje stikal. Opcijsko je na voljo tudi funkcija za nadzor nizkega toka. Inteligentno vezje v napajalni enoti pa lahko na primer prepreči odpiranje vrat v primeru potencialno nevarne situacije zaradi odvajanja toka v ozemeljitev ali v druge električne poti v ohišju.

Napajalne enote imajo tudi vgrajen strežnik za vzdrževanje na daljavo.

Ključna dejstva in prednosti za uporabnike

  • Številne merilne funkcije za podrobno analizo porabe energije v podatkovnem centru
  • Prilagodljiva oprema za natančno prilagajanje posameznim aplikacijam v podjetju
  • Nadzorne funkcije za popoln nadzor in večjo varnost celotne IT infrastrukture
  • Hitra in varčna namestitev

Več na www.rittal.si (P.R.)


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RITTAL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RITTAL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RITTAL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več
Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več