Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

26.11.2019      13:00
Trije razlogi za uporabo Viberjevih poslovnih sporočil

VIBER poslovna sporočila

Viber poslovna sporočila in trije naj razlogi, zakaj bi vaša blagovna znamka imela koristi od njihove uporabe

Hrvaška radijska postaja Narodni radio je na zadnji izvedbi Weekend Media Festivala osvojila prestižno hrvaško digitalno nagrado Somoborac ter na podelitvi nagrad Effective Digital Marketing Award 2019 za svoj projekt s Coca-Colo osvojila tudi nagrado za najbolj učinkovito kampanjo na podlagi uporabniško ustvarjene vsebine. Ti dve nagradi sta bili potrditev, ki je aplikacijo Rakuten Viber še trdneje uveljavila kot pomemben komunikacijski kanal, ki ga preprosto ne gre prezreti v vaših digitalnih načrtih za leto 2020. V sledečem besedilu bomo opisali glavne prednosti, ki jih Viber prinaša blagovnim znamkam, med drugim zahvaljujoč tudi storitvi oziroma funkciji poslovnih sporočil (business messages service), ki jo nudi. Poslovna sporočila so namreč zelo inovativen način, ki omogoča blagovnim znamkam, da lahko neposredno komunicirajo, tako s svojimi trenutnimi kupci, kot tudi s potencialnimi kupci oziroma ciljnimi skupinami.

Kaj so poslovna sporočila oziroma business messages service?

Poslovna sporočila so odličen način, kako neposredno komunicirati s strankami – tako rekoč skozi njihove lastne dlani oziroma naprave v njih. Predstavljajte si SMS sporočila - ampak jim nato dodajte vse tiste kul funkcije, ki so obvezne za digitalno komunikacijo 21. stoletja - logotipe, verifikacijske ikone, fotke, gife, emotikone, interaktivne gumbe, QR kode, globoke povezave ipd. Če vse te funkcije zapakirate skupaj - dobite Viber business messages oziroma Viberposlovna sporočila! Priložnosti za personalizacijo v poslovnih sporočilih so številne, saj lahko vizualni slog in ton komunikacije popolnoma prilagodite svoji blagovni znamki in trenutni kampanji, ki jo vodite. Poslovna sporočila lahko pošiljate prek enosmernega ali dvosmernega kanala, kjer lahko prejemniki neposredno odgovarjajo na sporočila, kar omogoča poglobljeno interakcijo. Če vas skrbi GDPR, se nikar ne obremenjujte – Viber je namreč poskrbel za izjemno zaščito podatkov svojih uporabnikov in popoln nadzor nad zasebnostjo. Na današnjem trgu, kjer se prodaja čisto vsak posamezen nabor podatkov, je raven varnosti, ki jo ponuja platforma Viber edinstvena! Od kurirskih storitev do finančnih institucij ali celo telekomunikacij -  poslovna sporočila postajajo kanal nove generacije - kanal za direktno trženje po zelo konkurenčni ceni.

RAZLOG ŠT. 1: Poslovna sporočila so odlična za ustvarjanje novih sledi oziroma kupcev

Evolucija digitalnega trženja v zadnjih letih je ustvarila nove domiselne načine, na katere lahko blagovne znamke dosežejo svoje potencialne kupce. Eden od teh načinov so poslovna sporočila v aplikacijah za takojšnje sporočanje. Vstopni prag za vstop na trg je zelo nizek, saj je le-ta še vedno precej nezasičen, zato so je tudi število prebranih sporočil lahko zelo visoko prav tako pa tudi potencialne konverzije. Čeprav se morda zdijo poslovna sporočila enostavna strategija za nagovarjanje in interakcijo s potrošniki, pa obstaja več preizkušenih nasvetov, s katerimi lahko Viber pomaga vašemu podjetju doseči nove sledi, ne da bi pri tem izpadli kot pošiljatelji neželenih sporočil oz. t.i. spama. Imeti en, neposreden in prilagodljiv kanal z uporabniki, ki so le en klik stran, pomeni imeti eno najmočnejših orodij, ki pa hkrati še vedno ohranja vaš marketinški proračun v razumnih okvirih.

RAZLOG ŠT. 2: Poslovna sporočila povečujejo vključenost strank

V zadnjih letih so aplikacije za sporočanje resnično spremenile način, kako stranke komunicirajo med seboj, in ne samo to - spremenile so tudi, kako naj blagovne znamke komunicirajo s strankami. Socialni mediji so sprožili to spremembo, vendar so jo aplikacije za sporočanje dokončale. Kupcev si namreč ne želijo več, da se jim se oglašuje z viška, kot je bilo v času tradicionalnih ATL oglasov - želijo, da se blagovne znamke spustijo s piedestala in komunicirajo z njimi, kot se zdi njim prav in primerno. Poslovna sporočila so tako popoln pristop, ki ga lahko uporabite, saj je v primerjavi s tradicionalnimi digitalnimi sredstvi za komunikacijo z bazo strank (e-pošta, newsletter, SMS itd.) število prebranih poslovnih sporočil Viber več kot 10-krat večja. Če temu dodate še konkretno vsebino, bodo številke resnično pokazale znatno povečanje povprečnega CTR in prometa.

RAZLOG ŠT. 3: Poslovna sporočila strankam ponujajo »podporo na steroidih«

Poslovna sporočila so poleg odličnega načina za osebno komunikacijo s strankami tudi odličen način, da jim ponudite podporo po njihovi meri. Vašo podporo strankam lahko prilagodite popolnoma po vaših merah preko poslovnih sporočil in klepetalnic - ta so zanesljivejša in privlačnejša kot SMS ter so že del njim priljubljene in izbrane platforme. Obenem pa boste na ta način vašemu osebju povzročili manj stresa in hkrati pridobili še več zadovoljnih kupcev. Lojalnost strank namreč lahko seže zelo daleč, še posebej, če je podpora strankam brezhibna in brez stresa za obe strani. Poleg tega podjetja plačajo le za dostavljena sporočila, hkrati pa lahko spremljajo, nadzorujejo in izboljšujejo sporočilnost vsebine ter interakcijo uporabnikov.

Podjetja lahko s poslovnimi sporočili (Viber business messages) presežejo klasičen SMS in vzpostavijo osebno interakcijo s svojimi potrošniki, jih nagovorijo s svojimi poslovnimi vrednotami in jih spodbudijo k dejanjem, k akciji - v njim domačem in za blagovne znamke varnem okolju.

Si ljubitelj Facebooka ali pač ne?

Udarne igre leta 2019 1
bojan  |  razen Call of Duty: Modern Warfare igre ...
Huawei sprožil pravne postopke zoper prepoved... 3
Vidimkomentiram  |  If you can't beat them ban them. Pomeni ...