Računalništvo, telefonija
16.03.2019 18:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Višja cena ne pomeni vedno, da je izdelek kakovostnejši

.. SYNOLOGY svojim uporabnikom brezplačno ponuja sodobno rešitev za varnostno kopiranje, ki poleg finančnih prednosti prinaša tudi varno hrambo, dostopnost podatkov od koderkoli in hitro obnovo podatkov ..
Višja cena ne pomeni vedno, da je izdelek kakovostnejši
Višja cena ne pomeni vedno, da je izdelek kakovostnejši

Večina podjetij se zaveda pomembnosti varnostnega kopiranja poslovnih podatkov, pa vendar mnogi vztrajajo pri zapletenih in pogosto zastarelih modelih izdelave varnostnih kopij. Na trgu obstajata dve vrsti poslovnih modelov za izdelavo sodobnih rešitev. Na eni strani so ponudniki, ki ponujajo celovite rešitve, kjer je na voljo strojna in programska oprema v enotnem paketu. Drugi pa prisegajo na ločeno ponudbo programske in strojne opreme. Eden od glavnih razlogov pri večini podjetij, ki preprosto kupijo programsko opremo za varnostno kopiranje, je odločitev, da bodo izrabili svojo obstoječo strojno opremo. Pogosto pa spregledajo, da so licenčnine za programsko opremo povezane s celotnimi stroški lastništva.

Tajvanski proizvajalec zunanjih mrežnih diskov – strežnikov NAS, je šel še korak bližje uporabnikom in ponudil zbirko kakovostnih rešitev za varnostno kopiranje podatkov, ki je za uporabnike njihovih naprav brezplačna. Torej, z nakupom strojne opreme, dobimo na voljo še rešitev za varnostno kopiranje, ki je sodobna, centralizirana in varna.

Podjetja potrebujejo več kot le varnostno kopiranje

Tako kot se je v zadnjem času spremenilo poslovanje podjetij, tudi sodobne informacijske rešitve predpostavljajo, da so zaposleni vse bolj mobilni in da dostopajo do pomembnih poslovnih podatkov iz različnih lokacij in s širokim izborom naprav. Tudi ponudniki rešitev za hrambo podatkov so se temu trendu prilagodili. Za sodobne rešitve ni pomembno iz katerega vira prihajajo podatki. Active Backup ponuja številne rešitve za varnostno kopiranje podatkov iz različnih virov – fizičnih in virtualnih strežnikov, osebnih računalnikov ali podatkov, ki so shranjeni v oblačnih storitvah, kot sta Office 365 in G Suite. Ne glede na to je namestitev, nadgradnja ali upravljanje z rešitvijo preprosto iz ene skupne nadzorne plošče.

Vendar pa je zaščitena varnostna kopija le del celote. Roko na srce, smisel kopiranja na varno lokacijo je, da smo zmožni v primeru zlonamernih napadov, okvar diskov ali nesreč hitro in brez večjih motenj obnoviti izgubljene podatke. Synology v svoji rešitvi predvideva različne scenarije obnovitve, od posamičnih datotek do celotne obnove podatkov, možna pa je tudi takojšnja obnovitev v programu Virtual Machine Manager, kot tudi “Bare-metal” obnova celotnega sistema na novo napravo.

NAS je mnogo več kot le zunanji disk

Primerjali smo različne cene rešitev za varnostno kopiranje, od brezplačnih “Freemium” različic, do tistih, ki uporabljajo licenčni model zaračunavanja. Ker Synology v ceni strojne opreme ponuja tudi že rešitev Active Backup, lahko z njegovo uporabo v prvem letu prihranimo okrog 50 odstotkov sredstev, brez skritih stroškov. Na primer, pri brezplačni različici sicer licenčne programske opreme boste potrebovali do šestkrat več hrambenega prostora za enako stopnjo varnosti, saj zaradi omejene funkionalnosti freemium rešitev vedno shranjuje celotno količino podatkov. Zato je zelo pomembno, da pri računanju stroškov upoštevamo tudi stroške trdih diskov in strežniške strojne opreme, še posebej v primeru, ko varnostno kopiramo bolj kompleksne poslovne podatke.

Vrednost Synologyjeve ponudbe pa povečuje tudi dejstvo, da strežnik NAS Synology ni le zunanji mrežni disk, temveč zmogljiv strežnik, ki lahko v manjših podjetjih nadomešča centralni strežnik, saj imajo dovolj strojne zmogljivosti, da brez težav opravljajo tudi zahtevnejše funkcije. Poleg varne hrambe podatkov ponujajo tudi vrsto koristnih orodij in programov, ki so praviloma brezplačno na voljo uporabnikov in so dostopni v operacijskem sistemu naprave. Transkodiranje in prenašanje videa v realnem času, hramba fotografij, ki jih lahko pregledujemo na katerikoli v splet povezani napravi, streženje pošte in spletnih strani ali orodja za sodelovanje v zasebnem oblaku so koristi, ki so prepričale mnoge domače uporabnike in podjetja. Najzmogljivejše naprave pa zmorejo opravljati tudi naloge virtualizacije, kar jim daje skoraj neskončne možnosti.

Za več informacij obiščite http://synology.xenon-forte.si/ActiveBackup. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več