Računalništvo, telefonija
04.03.2019 15:25
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

VLAK CODING EXPRESS

LEGO EDUCATION je zasnoval program za predšolske otroke, Coding Express, ki je
namenjen učenju zgodnjega programiranja.
VLAK CODING EXPRESS
VLAK CODING EXPRESS

S programom Coding Express bodo otroci intuitivno uporabljali računalniško razmišljanje za razvoj modelov in izražanje idej med gradnjo in programiranjem.

Namen je navdihniti predšolske otroke nad programiranjem. Otroci bodo spoznali / raziskovali zaporedja, ponavljanje, kodiranje, medtem, ko bodo razvijali spretnosti za reševanje problemov, kritično razmišljanje, sodelovanje ter socialne in čustvene sposobnosti.

Otroci bodo lahko sestavili vlak in ga z pomočjo enostavnih ikon programirali. Ob spoznavanju vlaka in programiranja, se bodo otroci skozi igro učili o zaporedju, ponavljanju, kodiranju ter vzroku in posledici tako, da bodo združevali ikone v programe. Vsaka ikona ima svoj namen in omogoča otrokom, da preizkusijo različne načine, kako priti do cilja.

Lekcije za Coding Express so bile razvite na podlagi Nacionalnega združenja za izobraževanje predšolskih otrok (NAEYC), ki so ustvarili smernice za začetek zgodnjega učenja veščin kodiranja.Na voljo je tudi brezplačna aplikacija, ki združuje fizično igro z digitalnim delom in je namenjena izboljšanju izkušnje.

Več o kompletih in programih za otroke lahko najdete na spletni strani podjetja LEGAMA, ki je uradni distributer v Sloveniji, za program LEGO® EDUCATION.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LEGAMA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri LEGAMA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LEGAMA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več