Računalništvo, telefonija
30.10.2020 14:50
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vodič: Privilegirani uporabniški dostopi

Privilegirani uporabniški dostopi so pogosto tarča napadalcev.
Privilegirani uporabniški dostopi so pogosto tarča hekerjev.
Privilegirani uporabniški dostopi so pogosto tarča hekerjev.

Največje tveganje za zlorabo podatkov podjetja predstavljajo privilegirani uporabniki, ki imajo z vidika dostopa do informacijskega sistema več pravic kot ostali uporabniki. To so sistemski administratorji, vzdrževalci opreme ipd.


Prav ti so tako pogosto tarče kriminalcev, ki želijo ukrasti občutljive informacije za lastno korist in to izvedejo preko ciljanih napadov.


Ker ogrožanje ali napačna uporaba kateregakoli privilegiranega uporabniškega računa lahko vodi do zlorabe ali izgube podatkov, ne le na dotičnem računalniku, je potrebno zmanjšati varnostna tveganja pri njihovi uporabi.


Varnostni incidenti so posledica kombinacije zunanjih in notranjih tveganj.


Za celotno IT infrastrukturo podjetja ne more skrbeti le en zaposlen v IT oddelku. Zaradi tega je potrebno zagotoviti primerno porazdelitev nalog.


Smart Com strokovnjaki za kibernetsko varnost so na enem mestu zbrali priporočila in smernice pri uporabi privilegiranih uporabniških dostopov. Izpostavili pa so tudi najbolj pogosta tveganja pri tovrstni uporabi.


Prenesite vodič z varnostnimi nasveti in zaščitite strateške podatke in vire s privilegiranimi dostopi.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SMART COM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SMART COM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SMART COM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več