Računalništvo, telefonija
17.04.2019 18:58
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vrhunska električna kolesa osvajajo svet

.. Lahka električna vozila, kot so električna kolesa, električni skiroji in električni skuterji, so v zadnjih letih med uporabniki vse bolj priljubljena ..
Vrhunska električna kolesa osvajajo svet
Vrhunska električna kolesa osvajajo svet

S ciljem ponuditi najboljšo kvaliteto za čim bolj sprejemljivo ceno, so se v podjetju Center E-vozil odločili za dve evropski blagovni znamki električnih koles DEVRON in CRUSSIS. Obe imata lastni proizvodnji v Evropski uniji. To pomeni zanesljivo kakovost, rezervne dele in takojšnjo tehnično podporo.

Vrhunska kvaliteta

Razlika med znamkama je predvsem v opremi in oblikovanju. In tukaj je potrebno posebej omeniti električna kolesa CRUSSIS. Sestavni deli so vrhunski. Centralni električni pogon Bafang, baterije Samsung in Panasonic, vilice Suntour, Shimano oprema, barvni LCD zaslon in še in še. Presenečenja pa še ni konec. Oblikovanje teh koles je trenutni presežek med električnimi kolesi. Baterije so delno ali popolnoma vgrajene v okvir in pri nekaterih modelih sploh ne opaziš razlike med običajnim kolesom. Kaj pa zmogljivosti? Električni pogon ima 5 stopenj pomoči in deluje na principu Pedalec sistema. Skupaj z odličnim 250W motorjem in baterijo kapacitete 630Wh (17,5 Ah) mu omogoča do 150 kilometrov dosega. Seveda v standardnih pogojih. Pri dosegu je namreč vedno potrebno upoštevati težo voznika, stopnjo pomoči in ekstremne zunanje pogoje (npr. temp. pod 5 stopinjami Celzija ali nad 40).

Poleg električnih koles imajo v svojem prodajnem programu tudi električne skiroje, ki so razdeljeni glede na njihove zmogljivosti in doseg ter električni skuter, katerega cena je s pridobitvijo subvencije na nivoju običajnih mopedov ob dosegu 70 kilometrov in največji hitrosti do 45 kilometrov na uro.

Predelava kolesa v električno

Pomemben del ponudbe podjetja je predelava običajnega kolesa v električnega. Na trgu je kar nekaj ponudnikov omenjenih predelav. Izbirate lahko različne pogone (prednji, zadnji in centralni), na celotno vgrajeno opremo pa imate zagotovljeno garancijo in servis. Zamenjava posameznega dela je zato poceni in enostavna. Vsakemu potencialnemu kupcu v salonu omogočijo testiranje vseh treh možnosti električnega pogona, saj tako dobi jasno sliko, kako bo izgledalo njegovo predelano kolo in kakšne bodo njegove vozne lastnosti. Sami so jih preverili že večkrat in se odlično obnesejo v praksi.

»Moja strokovna izobrazba je inženir, zato so inovacije in razvoj vedno v moji glavi. Kljub temu sem bil do električnih vozil vedno skeptičen. Verjamem v evolucije, revolucije pa so vedno problematične. Preveč je neznank, da bi jih lahko predvidel. Toda svet je želel spremembo in tako je sledila inovacija za inovacijo. Veliko stvari so testirali predvsem na Kitajskem in jih kasneje tudi pričeli proizvajati zaradi surovinske osnove, poceni delovne sile in ogromno kapitala. In zgodilo se je. Električna lahka vozila so danes tudi v Evropi na tistem nivoju, ki jim že zagotavlja uporabnost, kvaliteto in sprejemljivo ceno. Prav to so bili razlogi, ki so nas vodili k odprtju podjetja Center E-Vozil d.o.o. z enostavnim logotipom E-MePoganja,« pravi dr. Bogdan Znoj, eden izmed pobudnikov in ustanoviteljev podjetja.

Kolesa lahko pred nakupom preizkusite

Zavedajo se, da je nakup nove tehnologije za marsikoga tvegana odločitev. Zato so se odločili, da odprejo razstavni salon v bližini steze, kjer lahko potencialni kupci izdelke tudi testirajo ali pa jih najamejo za daljši čas. Na ta način se spoznajo z električnim pogonom, delovanjem in kakovostjo izdelka. Neprecenljiva izkušnja bo razjasnila vse dvome glede vaše odločitve.

Druga pomembna odločitev podjetja je trajnostno delovanje. To pomeni, da bodo z izdelki manj obremenjevali naravo. V ta namen kupcem ponujajo možnost, da stara kolesa in baterije v podjetju prevzamejo ter jih pošljejo na recikliranje. Iz njih potem nastanejo novi izdelki. Kot primer lahko navedemo podjetje Duesenfeld GmbH v Nemčiji, ki praktično do 75 odstotkov delov izrabljenih baterij reciklira in sestavine ponovno uporabi za izdelavo novih. Tako je trajnostni krog sklenjen. Si predstavljate, da lahko s kolesom prevozite griče v Goriških Brdih, se odpeljete na Vršič ali pa prekolesarite dolenjske griče kljub temu, da niste športnik. Doživite naravo v polnem pomenu z električnim lahkim vozilom skoraj brez stroškov in z možnostjo recikliranja vašega izdelka po končani življenjski dobi. V Nemčiji to vizijo že uresničujejo, kar dokazuje podatek, da so lani prodali več električnih koles kot običajnih. Pomemben del uresničitve vizije ste lahko tudi vi – z električnimi vozili E-MePoganja, ki jih najdete na spletni strani https://www.e-mepoganja.si/. Ne zamudite priložnosti in obiščite salon na Letališki cesti 33c v Ljubljani. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več