Računalništvo, telefonija
27.03.2019 08:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

WEBSI Spletni prvaki 2019

Osma edicija največjega slovenskega tekmovanja digitalnih projektov: WEBSI Spletni prvaki.
WEBSI Spletni prvaki 2019
WEBSI Spletni prvaki 2019

V torek, 12. marca so se odprle prijave za 8. edicijo prestižnega tekmovanja digitalnih projektov: WEBSI Spletni prvaki. Organizator, Zavod WEBSI, bo tako že osmič zapored izpostavil digitalne presežke Slovenije, torej inovativne, kreativne in (pre)drzne digitalne projekte ter njihove ustvarjalce in naročnike. Lansko leto je bilo prijavljenih kar 105 projektov, letos so za prijavitelje pripravili dodatne novosti. V osmi sezoni se WEBSI vrača še bolj zanimiv: posodobili so kategorije, izpilili metodologijo in še okrepili odlično sestavo strokovne ter poslovne žirije. Več na www.websi.si.

Okrepljena žirija in nov predsednik

Letošnje ocenjevanje projektov bo usmerjal Matjaž Butara, direktor marketinga pri Adriatic Slovenica, d. d. Po skoraj desetih letih dela v vodilnih oglaševalskih agencijah (Grey, iProm, Pristop), kjer je sodeloval z največjimi globalnimi in lokalnimi naročniki, se je lansko leto pridružil Adriaticu Slovenici (AS) in prevzel mesto direktorja marketinga. Pod svojim okriljem bo vodil novo ekipo žirantov, ki bodo znani kmalu: sestavljala jo bo skoraj 100-članska strokovna in poslovna žirija.

NOVE KATEGORIJE V 2019

Letos bodo lahko agencije in podjetja projekte prijavila v kar 21 različnih kategorij, ki so po novem razvrščene v dva sklopa: a) digitalni projekti po panogah (metodologija upošteva KPI-je, specifične za posamezne panoge) in b) digitalni projekti glede na naravo projekta.

Globalni digitalni projekti

Digitalni projekti (spletna mesta, mobilne aplikacije, družbena omrežja …) slovenskih agencij, namenjeni predvsem ali tudi tujim trgom. Naročniki projektov so lahko slovenski ali tuji, izvajalec (agencija) pa je registrirana v Sloveniji.

(Inovativni) ustvarjalci prihodnosti

Inovativni digitalni projekti, ki so novost in lahko postavljajo nove standarde na področju digitalnega poslovanja. Projekt predstavlja inovacijo in bo tudi ocenjevan z vidika inovativnosti.

Najbolj učinkoviti digitalni projekti (“Use od Data”)

Projekti, ki so pri svojem snovanju ali življenju inteligentno integrirali ali uporabljali lastne podatke ali podatke iz drugih virov in so s pomočjo podatkov ustvarili dodano vrednost, prednost pred konkurenco ali ustvarili nov vir prihodkov.

*Projekte bo ocenjevala posebna žirija.

Uporaba naprednih tehnologij

Digitalni projekti, ki uporabljajo zelo napredne tehnologije in izkoriščajo nove navade uporabnikov ter nove trende. V to kategorijo spadajo projekti, ki jih podpirajo digitalne tehnologije, kot so: pogovorni vmesniki (chatboti), tehnologija veriženja blokov (blockchain), internet stvari (IoT), prenos govora/glasu prek omrežja IP, IP-telefonija, umetna intelogenca (AI), virtualna resničnost (VR), strojno učenje …

Vsebinski marketing

Digitalni projekti ali digitalne akcije, ki učinkovito podpirajo kampanje, ki temeljijo na vsebinskem marketingu (blogi, e-mail kampanje, sodelovanje z vplivneži …).

Slogan: Ustvarjajte izkušnje, navdušujte uporabnike

“Pri WEBSI-ju letos v ospredje postavljamo uporabnike. Ob poplavi tehnologij, dnevno novih trendov, med katerimi so številne muhe enodnevnice, lovljenju rokov in včasih prekomernemu posluhu za naročnike pogosto pozabljamo za koga ustvarjamo – za uporabnike. Uporabniki digitalni prostor krojijo, saj hitro zavrnejo, kar ni dobro, še več, hitro zavrnejo in spregledajo, kar jih ne navdušuje. Uporabniki so zahtevni in če jih želijo snovalci digitalnih projektov prevzeti, morajo ustvarjati izkušnje, ki jih bodo navdušile. In kdor želi letos zmagati na WEBSI-ju, bo moral navdušiti tudi člane ugledne žirije,” je o sloganu letošnjega tekmovanja pojasnil Matija Škof, direktor projekta WEBSI.

WEBSI dosje

Ob zaključku projekta v septembru 2019 bo WEBSI dosje že osmič predstavil vidnejše digitalne rešitve v Sloveniji ter podjetja in posameznike, ki so na tem področju prepoznavni. Prvi ga bodo prejeli obiskovalci WEBSI dneva, festivala slovenskega digitalnega komuniciranja, ki se bo odvil v petek, 13. septembra, isti dan bodo tudi podeljene nagrade WEBSI Spletni prvakom 2019.

Pomembni datumi

Projekte je v tekmovanje moč prijaviti do 17. maja. Zgodnje prijave po znižani ceni so odprte do 18. aprila. Žirija bo projekte ocenjevala v juniju, prav tako se bo med 18. in 27. junijem s pomočjo ljudstva izbiralo Zmagovalca ljudstva. Več na www.websi.si!


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem E-LABORAT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri E-LABORAT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem E-LABORAT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več