Prenosni računalniki
Telefoni
Tablični računalniki
Namizni računalniki
Življenjski slog
Varnost
25.02.2021 08:26
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Z Gira inteligentnim sistemom avtomatizirajte razsvetljavo, ogrevanje ali senčila

Nadzor razsvetljave, ogrevanja, senčil, prezračevanja, upravljanje domofona, uporaba scen in še bi lahko naštevali. To so zadeve, ki udobju vašega doma ali poslovnega prostora dodajo piko na i.
Z Gira inteligentnim sistemom avtomatizirajte razsvetljavo, ogrevanje ali senčila
Z Gira inteligentnim sistemom avtomatizirajte razsvetljavo, ogrevanje ali senčila

Poleg naštetega je vse bolj pomembno, da se doma počutite varno, zato Gira pametni sistemi lahko nudijo tudi simulacijo prisotnosti kot zaščite pred vlomi, alarme ali »panic button«. Danes je nabor rešitev Gira pametnega doma neskončen. Tovrstne rešitve pa ne nudijo zgolj udobja in varnosti, z njihovo pomočjo boste tudi prihranili. Gira inteligentna inštalacija omogoča celo vizualizacijo energetskih podatkov in še veliko več.

Z Gira pametnim sistemom boste bolj brezskrbni, poskrbeli boste za varnost, skratka – naj dom dela namesto vas.

Za dom, poslovni prostor ali industrijski objekt

Pametni sistemi Gira v hiter tempo življenja vnesejo mirnost in optimizirajo vaš čas. Z Gira KNX (avtomatska regulacija naprav) pametnimi sistemi boste dom ali poslovni prostor upravljali kar preko pametnega telefona, tablice, računalnika ali katere izmed Gira krmilnih enot. V povezavi s strežnikom Gira HomeServer bo GiraKNX sistem združil zgoraj omenjene funkcije. Vse funkcije je možno upravljati tudi zgolj preko Gira pametnih stikal.

Razsvetljava, ogrevanje, hlajenje

Vaš prostor lahko samodejno prilagaja razsvetljavo, poleg tega pa tudi senčila, ogrevanje, hlajenje in prezračevalni sistem (HVAC). Ker je Gira sistem pameten, lahko vse upravlja na določeno uro ter vrsto in orientiranost prostora. Ne gre samo za udobje, ampak tudi za energetsko učinkovitost. To je win-win kombinacija udobja in prihranka.

Kaj je nastavljanje scen?

Pri nastavljanju sobnih prizorov oziroma scen gre za to, da s pritiskom na eno tipko ali zaslon naredite več stvari hkrati, na primer zatemnite svetila, spustite senčila, vklopite gretje in prižgete glasbo. Vse to je mogoče urediti z enim samim pritiskom na Gira pametno stikalo.

Gira Pameten dom je navadno tudi varen

Gira Pameten dom z vsemi svojimi prednostmi bo prinesel v vaše življenje veliko procesov, ki bodo poenostavljeni, a za miren spanec in za miren odhod od doma morate poskrbeti tudi za varnost svojega imetja in konec koncev za imetje svojih najbližjih.

Pametni sistemi Gira omogočajo, da od kjerkoli in kadarkoli preverite, kaj se dogaja v stavbi, pa naj bo to vaš dom ali poslovna zgradba. To pa še ni vse, saj lahko na daljavo zaklenete vhodna vrata, preverite zgodovino odklepanja in zaklepanja ali preprosto preverite, kdo stoji pred vhodnimi vrati.

Gira senzorji prisotnosti vas v vsakem trenutku obvestijo, če se kdo nahaja v prostoru, poleg tega lahko sistem nastavite tako, da senzorji sprožijo simulacijo prisotnosti v stavbi – na primer prižgejo luči v spalnici, dnevni sobi ali praktično kjerkoli. Če gremo še nekoliko dlje, si lahko omislite funkcijo izklopa vtičnic v nočnem času in podobno. Možnosti je res ogromno. Na mnoge od njih verjetno sami še pomislili ne bi, a vam jih izkušeni strokovnjaki Projekta gt lahko predstavijo in popolnoma spremenijo vaše življenje – na bolje, veliko bolje! Ne glede na to, ali ste pristaš Appla ali naprav z operacijskim sistemom Android: aplikacija Gira za mobilne naprave podpira oboje.

Gira – več kot 100 let tradicije

Gira je družinsko podjetje, ki od ustanovitve leta 1905 z novostmi in inovacijami oblikuje svet električnih inštalacij in upravljanja stavb. Značilna kakovost »Made in Germany«, trajnostna naravnanost s kar najmanj vpliva na okolje ter popolnost oblike in funkcionalnosti so skupne točke podjetja. Njihove proizvode najdemo v približno 40 državah po vsem svetu. Gira proizvodi pa mnogokrat dobivajo mednarodna priznanja za novosti in dizajn (Red Dot Award, iF (International Forum) Design Award, Architects’ Darling awards …).

Več najdete na www.projekt-gt.si in na www.gira.com. (P.R.)


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več