Računalništvo, telefonija
04.02.2019 12:14
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Z mŽetonom do enostavnih in brezskrbnih spletnih nakupov

Ob naraščajočem številu nakupov prek spleta sta uporabnikom, ob ceni, pomembni preprostost in brezskrbnost nakupa. MŽeton, ki je od januarja na voljo vsem imetnikom Ideal Mastercard® kartice, omogoča prav to. Preprostost in brezskrbnost.
Z mŽetonom do enostavnih in brezskrbnih spletnih nakupov
Z mŽetonom do enostavnih in brezskrbnih spletnih nakupov

Ide@l Mastercard kartica zagotavlja brezskrbnost nakupov na vseh spletnih prodajnih mestih z oznako Mastercard SecureCode. Imetniki Ide@l kartice so do zdaj generirali enkratno geslo z uporabo OTP čitalca, ki pa so ga morali imeti ves čas s seboj. Od januarja preprostost generiranja enkratnega gesla omogoča mŽeton, ki je umeščen v mobilno banko mSberbank SI. Imetniki spletne banke eSberbank SI lahko mobilno banko naročijo kar znotraj spletne.


Kako do mŽetona?

Imetniki Ide@l Mastercard kartice morajo imeti tudi mobilno banko. Ob vstopu v mobilno banko se do mŽetona dostopa prek ikone na osnovnem zaslonu. Aktivacijo mŽetona se izvede povsem preprosto, potreben je le en klik. mŽeton je možno izbrisati in nato ponovno aktivirati. Uporabniki lahko aktivirajo v mobilni banki na eni napravi le 1 mŽeton. Če ima uporabnik mobilno banko tudi na drugi napravi, lahko na tej aktivira ločen mŽeton. Aktivacija in uporaba mŽetona sta brezplačni, trenutno je na voljo le Android uporabnikom, že v kratkem ga bodo imeli tudi iOS uporabniki.

mŽeton je aktiviran, kaj pa zdaj?

Hitro po nakupih. Nemudoma, ko je mŽeton aktiviran, ga je možno tudi uporabiti. V praksi to pomeni, da se v spletni trgovini v nakupovalno košarico odloži želeni produkt in se »priklika« do strani Mastercard SecureCode. Tam bosta na voljo dve možnosti potrjevanja transakcije. Že znan način z OTP čitalcem ali mŽetonom. Zadnji je idealna izbira za preprosto plačilo. V mobilni banki je potreben klik na mŽeton, izpisala se bosta serijska številka in enkratno geslo, ki se vpišeta v polje na Mastercard SecureCode strani in produkt je že na poti proti kupčevemu domu.


Ob varnosti, ki jo zagotavlja Ide@l Mastercard kartica, pa pri nakupih prek spleta ne pozabite tudi drugih koristnih nasvetov.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Sberbank banka d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri Sberbank banka d.d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sberbank logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Sberbank banka d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več