Računalništvo, telefonija
20.04.2019 07:00

Deli z drugimi:

Share

Za zanesljivo delovanje storitev

Zavedamo se, da nujno potrebujemo domači internet, mobilni internet, radi gledamo televizijo. A kaj sploh poganja te storitve in kdo za to skrbi?
Tri nove bazne postaje na področju Koroške prinašajo 4G omrežje.
Tri nove bazne postaje na področju Koroške prinašajo 4G omrežje.

Za zagotavljanje nemotenega delovanja storitev je nujno zmogljivo in sodobno omrežje, tako fiksno kot mobilno, ki ga operaterji zagotavljajo s postavitvijo baznih postaj. Razvoj omrežja pa pomeni tudi velike investicije, sicer skrite očem večine, a vendarle ključne za zagotavljanje storitev.

Med vidnejšimi investitorji na področju razvoja in modernizacije omrežij v Sloveniji je družba Telemach, ki je v zadnjih letih z investicijami nadgradila in posodobila svoje mobilno omrežje, obenem pa skrbi tudi za sodobno fiksno omrežje. Lani je Telemach poleg platforme EON predstavil tudi fiksno GIGA omrežje, ki ponekod že dosega internetno hitrost 1 Gbps. Nadaljnja vizija Telemacha je razširiti ponudbo tovrstnega omrežja po vsej Sloveniji.

Nadgradnja mobilnega omrežja v prvem četrtletju 2019


V lanskem letu je Telemach v primerjavi s konkurenco edini povečal svoj tržni delež mobilnih storitev, kar priča o velikem zaupanju uporabnikov in kakovosti storitev. Prvo četrtletje leta 2019 je področje mobilnega omrežja zaznamovala postavitev 28 novih baznih postaj na različnih koncih Slovenije, s katerimi Telemach odgovarja na zahteve sodobnega uporabnika in tako ustvarja izvrstno uporabniško izkušnjo. Predvsem so bili nove bazne postaje in tako še hitrejšega delovanja storitev veseli na Koroškem, kjer je s tremi novimi baznimi postajami omogočena uporaba 4G hitrosti prenosa podatkov, pred tem pa so uporabniki gostovali v nacionalnem omrežju.

Telemach tako trenutno v Sloveniji zagotavlja 93,34-odstotno pokritost z mobilnim omrežjem LTE. V prihodnjih petih letih načrtuje v nadgradnjo in širitev mobilnega ter fiksnega omrežja investirati še približno 100 milijonov evrov.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TELEMACH d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TELEMACH d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Telemach Slovenija logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TELEMACH d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več