28.04.2019 10:19
Posodobljeno 5 let nazaj.

Zakaj je SaaS pomemben za skladiščno poslovanje

.. Uporabljate E-Pošto, socialna omrežja, delite datoteke na spletu? Odlično, to pomeni da ste že v 'oblaku' in uporabljate oblačne storitve, ki omogočajo pridobivanje podatkov neodvisno od kraja, časa in naprave. Kako blizu pa vam je programska oprema kot storitev (SaaS - Software as a Service)? ..
Zakaj je SaaS pomemben za skladiščno poslovanje

Večina poslovnih aplikacij se seli k SaaS; CRM, upravljanje projektov, vodenje timov in celo ERP. Ena redkih izjem so bili sistemi za upravljanje skladišč (WMS – Warehouse Management System). Obstajajo že rešitve v oblaku (cloud WMS), ki koristijo oblačne tehnologije in koncepte, zelo malo programske opreme kot storitev – SaaS. Na podlagi dolgoletnih izkušenj in dobrega poznavanja potreb uporabnikov je nastal SaaS za podporo interni logistiki – HydraWarehouse SaaS.

WMS storitve v oblaku

S selitvijo skladiščnega poslovanja v oblak se vaša oskrbovalna veriga spremeni v digitalno omrežje, ki omogoča spremljanje vseh dogodkov interne logistike v realnem času. Spremljanje, upravljanje in analiza poslovanja se tako izvaja od koderkoli, na enostaven način in z majhno investicijo. To olajša sodelovanje z dobavitelji in kupci, podjetju pa omogoči hiter odziv na spremembe v oskrbovalni verigi. Sodobno poslovanje temelji na hitrosti, optimizaciji stroškov in elektronskem poslovanju. Vedno glasnejše so tudi zahteve po sledljivosti produktov, še posebej v živilski in farmacevtski panogi. Vse to pa kliče k digitalni transformaciji v logistični panogi.

HydraWarehouse SAAS

Po enostavni in hitri vzpostavitvi sistema lahko v realnem času dostopamo do vseh podatkov iz različnih naprav: profesionalnih namenskih mobilnih terminalov, mobilnih telefonov pametnih očal, pametnih ur.

V HydraWarehouse SAAS lahko uporabniki glede na svoje potrebe izbirajo med tremi paketi:

• »inventory« omogoča izvedbo enostavnih popisov: podatki se lahko zbirajo na različnih lokacijah ter z različnimi napravami in so takoj dostopni v oblaku od koderkoli. Ker lahko vse podatke izvozimo v Excel, je nadaljna obdelava teh podatkov enostavna in hitra;
  • »basic« nudi osnovne funkcije za podporo dela v skladišču: razpoznavanje EAN13 in QR črtne kode, evidentiranje prevzema in izdaje ter vse kar nudi možnost »Inventory«;
  • »advanced« ima funkcionalnost »basic«, poleg tega pa še veliko napredne funkcionalnosti: razume bolj kompleksne črtne kode (barcodes), kot je GS1-128, pozna mikrolokacije in premike med njimi, Dodatne funkcionalnosti kot so podpora SSCC (Serial Shipment Container Code ), 3PL ( Third-party logistics,) je možno dodati v sistem z dodatnimi standardnimi moduli.

Glavna prednost skladiščnega sistema HydraWarehouse SAAS je:

• hiter začetek uporabe,
  • zelo nizki stroški uporabe,
  • minimalna začetna investicija pri enostavnejši implementaciji,
  • Dodatne funkcionalnosti, kot so podpora SSCC (Serial Shipment Container Code ), 3PL ( Third-party logistics), je možno dodati v sistem z dodatnimi standardnimi moduli,
  • sodoben in prilagodljiv vmesnik, ki omogoča enostavno integracijo z že obstoječimi sistemi v podjetju.

»Pick-by-Vision« in SAAS WMS – skladišče prihodnosti

V logistiki izraz »Pick-by-Vision« označuje način nabiranja blaga, ki ga omogoči uporaba pametnih očal. Sistem HydraWarehouse SAASomogoča uporabo tudi tega načina dela.

Z omenjenimi očali lahko poenostavimo proces in pohitrimo delo v skladišču. Na pametna očala prihajajo navodila za delo, ki se izpisujejo na ekranu očal. Navodila se lahko pretvorijo v govorne ukaze. Pametna očala lahko uporabimo za virtualno vodenje po skladišču, ki zaposlenega vodijo do izbrane mikrolokacije. Očala omogočajo prostoročno delo, kar ja pri manipulaciji z blagom zelo velika prednost pred ročnimi teminali, skenerji ali pametnimi telefoni. (P.R.)

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več

MIKROCOP d.o.o.