17.03.2020 10:00

Coronavirus Maps: zlonamerna koda ukrade podatke

Coronavirus Maps – zlonamerna koda, ki vam ukrade uporabniško ime in geslo
Z dvoklikom ste žal že okužili svoj računalnik z zlonamerno kodo, ki nepridipravom posreduje vaše podatke.

Kot da ni že dovolj težav s korona virusom, situacijo izrabljajo še hekerji. Vsem tistim, ki ste dobili možnost, da si preko spleta na svoj računalnik namestite mapo, ki prikazuje stanje korona virusa, priporočam, da jo nemudoma odstranite in stanje datotek preverite s protivirusnim programom.

Po vsej verjetnosti ste bili žrtev hekerskega napada.

Namen napada zlonamerne programske opreme je ciljati na tiste, ki na internetu iščejo kartografske predstavitve širjenja bolezni COVID-19 ter jih napeljati k nalaganju in zagonu zlonamerne aplikacije, ki na sprednji strani prikazuje zemljevid, naložen z zakonitega spletnega vira, vendar v ozadju ogroža računalnik.
Kibernetskih kriminalcev ne bo nič ustavilo pri njihovi nameri, da izkoristijo prav vsako priložnosti za zlonamerna dejanja. Tudi katastrofalno širjenje virusa SARS-COV-II, ki povzroča bolezen COVID-19, za njih postaja odlična priložnost, da razširjajo zlonamerno programsko opremo.

Kot vidimo, pred hekerji nismo varni niti v takšnih situacijah. Preverite kaj lahko storite, če ste si naložili Coronavirus Maps >>

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SMART COM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SMART COM d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SMART COM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več

S-GRAF d.o.o.