Računalništvo, telefonija
17.10.2019 08:48
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Znani so finalisti 26. Zlatega bobna

26. mednarodni festival kreativnosti Zlati boben najavlja finaliste še preden odpira svoja vrata danes, 17. oktobra. Skupno 1150 kreativnih rešitev sodeluje v tekmovalnem programu festivala, 883 v uradni tekmi Zlatega bobna, 267 pa na Tekmovanju za mlade kreativce. Žirija tekmovalnih sekcij KAJ in ZAKAJ je med finaliste uvrstila 204 dela, zmagovalci pa bodo razglašeni na zaključni prireditvi s podelitvijo nagrad, ki bo v portoroškem Hotelu Slovenija v petek ob 20.30.
Znani so finalisti 26. Zlatega bobna
Znani so finalisti 26. Zlatega bobna

Dela, prijavljena v tekmovalno sekcijo KAJ je ocenjevala žirija pod vodstvom Tiffany Rolfe, izvršne podpredsednice in glavne kreativne direktorice pri R/GA v ZDA.


Najboljše rešitve in implementacije so skupaj s Tiffany so v sekciji KAJ iskali še:

Yasmina Baz, regionalna kreativna direktorica, Leo Burnett Bejrut, Libanon, Michal Belej, pridruženi kreativni direktor, Istropolitana Ogilvy, Slovaška, Karolina Galácz, kreativna direktorica, DDB Budimpešta, Madžarska, Eric Groza, kreativni direktor, TBWAMoskva, Rusija, Gürkan Gürel, kreativni direktor, Tick Tock Boom, Turčija, Bartek Klimaszewski, kreativni direktor, McCann Worldgroup, Poljska, Marin Kostov – Muro, izvršni kreativni direktor in partner, All Channels Communication Group, Bolgarija, Cătălin Rusu, glavni kreativni partner in glavni izvršni direktor, Rusu+Borțun Bukarešta, Romunija, Eric Schoeffler, glavni kreativni direktor za Nemčijo in izvršni kreativni direktor za Evropo, Havas, Nemčija in David Suda, kreativni direktor, WMC/GREY Praga, Češka.


»Ogledali smo si neverjeten nabor del. Naša žirija ustvarjalnih talentov iz tega dela sveta in širše je prinesla zanimive vpoglede in perspektive pri odločitvi, katera dela uvrstiti v ožji izbor, ti pa so vodili do številnih odličnih debat. Na koncu smo izbrali dela, ki k napredku spodbujajo tako regijo kot celotno industrijo. Zadovoljni smo bili z odločitvami, ki smo jih sprejeli in upamo, da bodo izbrana dela tako kot so nas, navdihnila tudi druge.”
Tiffany Rolfe, predsednica žirije KAJ

Predsednik tekmovalne sekcije ZAKAJ, Àlvaro Rodrigues, izvršni in glavni kreativni direktor pri Fullpack v Braziliji, se žirantom na žalost ni mogel pridružiti pri žiriranju na lokaciji, zato je mesto predsednika žirije predal Mikołaju Sadowskemu, glavnemu kreativnemu direktorju in partnerju, 180hearbeats + Jung v Matt s Poljske, Bobnove neodvisne agencije leta 2018.


Mikołaju se je pri prepraševanju razlogov za dela in kampanje v sekciji ZAKAJ pridružilo deset žirantov: Roy Cohen, globalni kreativni direktor, McCann Worldgroup, London, Velika Britanija (na mestu Riccarda Fregosa, izvršnega kreativniega direktorja in predsednika kreativnega sveta, McCann WorldGroup Francija), Mihai Costache, kreativni direktor skupine, MullenLowe Romunija, Ruxandra Drilea, starejša kreativka, Publicis Romunija (na mestu Mihnee Gheorghiu, globalnega kreativnega direktorja, Publicis, Italija), Christian Gosch, izvršni kreativni direktor, Serviceplan Avstrija, Burçak Günsev, vodja poslovanja z naročniki in trgovino, Ogilvy Istanbul, Turčija, Eran Nir, glavni kreativni direktor, GITAM BBDO, Izrael, Sašo Petek, kreativni direktor, Agencija 101, Slovenija, Artem Sinyavskiy, ustanovitelj in glavni kreativni direktor, Marvelous, Rusija in Ivan Westerveen, kreativni direktor, Saatchi&Saatchi Beograd, Srbija.

“Letos imamo veliko dobrih stvari. Regija je bila v zadnjem času zelo kreativna, kar se čuti tudi pri ogledu finalistov! Število odličnih del je rezultiralo v zelo dolgih debatah, verjamem pa, da smo zaključili s seznamom del, s katerim smo bili zadovoljni vsi. :)”
Mikołaj Sadowski, predsednik žirije ZAKAJ

Oglejte si finaliste: https://goldendrum.com/showcase

Več o festivalu Zlati boben: www.goldendrum.com
Festivalski program: https://goldendrum.com/program/thursday
Dostop do spletnega sistema za prijavo osebne udeležbe https://engine.goldendrum.com


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več