Računalništvo, telefonija
27.02.2020 12:00
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Znani so rezultati polletnega testiranja omrežij v Sloveniji

.. Telekomunikacijski trg v Sloveniji prinaša veliko izbire, pri samem delovanju tako mobilnih storitev kot tudi interneta in televizije pa je osnova omrežje ..
Znani so rezultati polletnega testiranja omrežij v Sloveniji
Znani so rezultati polletnega testiranja omrežij v Sloveniji

Neodvisna mednarodna družba Umlaut, do leta 2019 bolj znana kot P3 je šest mesecev na slovenskem trgu izvajala teste vseh omrežij in razglasila zmagovalca.

Kot ključno postavko svojih meritev so izbrali uporabniško izkušnjo. Umlaut pri analiziranju trga dostopa do podatkov o hitrosti in delovanju omrežja v primeru realnih uporabnikov mobilnih storitev. Tako imenovana metodologija “crowdsourcing” kaže realno izkušnjo, pri čemer se ocenjuje delovanje naprav v določenem omrežju. S pomočjo množičnega zunanjega izvajanja tako prejmejo podatke, ki govorijo o tem, kakšno izkušnjo uporabniku prinaša določeno omrežje. Pri tem se ocenjuje kakovost glasovnih klicev, prenosa podatkov in uporaba aplikacij.

In kdo po testu ponudi najboljšo uporabniško izkušnjo?

Testi družbe Umlaut kažejo, da najboljše omrežje po uporabniški izkušnji tako na področju mobilnih kot tudi fiksnih storitev ponuja Telemach. Rezultat ne čudi glede na to, da Telemach, ki smo ga dolgo najbolj poznali kot ponudnika fiksnih storitev interneta in televizije, vse od predstavitve mobilnih paketov družine VEČ leta 2015 velja za najhitreje rastočega mobilnega operaterja v Sloveniji. Uporabnike prepričajo s storitvami, pregledno in enostavno ponudbo, zagotovo pa tudi s ceno, ki ne vpliva na kakovost storitev. V razvoj svojega mobilnega omrežja so vložila več kot 100 milijonov evrov, za 50 odstotkov povečali število baznih postaj in z LTE-Advanced, oziroma 4G+ omrežjem pokrili 97% prebivalstva v Sloveniji.

Napredna tehnologija, pripravljenost na izzive prihodnosti in skrb za vedno delujoče, stabilno in kakovostno omrežje so se izkazali za najboljše na trgu. “Certifikat je potrditev našega večletnega dela in prizadevanj, da postanemo najboljši. Imamo odlično tehnologijo, pripravljeno na izzive prihodnosti in nadaljnji razvoj. Naše omrežje je zanesljivo in zmogljivo ter zagotavlja najboljšo pokritost z omrežjem LTE” pravi Adrian Ježina, predsednik poslovodstva Telemacha. Telemach ima v tem trenutku že 22,2-odstotni tržni delež na področju mobilne telefonije v Sloveniji. Leta 2015 je ta delež znašal 14 odstotkov.

“Telemach kot inovativno, prilagodljivo ter v prihodnost in tehnološko dovršenost usmerjeno podjetje pomaga pri preoblikovanju digitalne družbe in rasti gospodarstva v Sloveniji. S svojim dovršenim in dokazano najboljšim omrežjem pa je zavezano uporabnikom še naprej zagotavljati napredne storitve in najboljšo uporabniško izkušnjo” je še dodal Adrian Ježina. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TELEMACH d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TELEMACH d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Telemach Slovenija logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TELEMACH d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več