Računalništvo, telefonija
11.10.2019 15:00

Deli z drugimi:

Share

Znate izbrati pravo protivirusno zaščito za vaše podjetje?

.. V zadnjem obdobju je postalo jasno, da kibernetske grožnje z razvojem in denarjem, ki so ga prejeli hekerji z izsiljevalskimi napadi, postajajo vse bolj napredne in skrite ..
Testiranja protivirusne zaščite zoper viruse, ki izrabljajo ranljivosti programske opreme, so pokazala precejšnje razlike med produkti različnih proizvajalcev (MRG EFFITAS, Exploit and post-exploit protection test, maj 2018).
Testiranja protivirusne zaščite zoper viruse, ki izrabljajo ranljivosti programske opreme, so pokazala precejšnje razlike med produkti različnih proizvajalcev (MRG EFFITAS, Exploit and post-exploit protection test, maj 2018).

Pritisk na IT oddelke in varnostne inženirje v podjetjih se veča, saj se število kibernetskih napadov na podjetja povečuje. Trg s protivirusnimi programi za podjetja je postal nasičen s produkti, ki obljubljajo marsikaj za nizko ceno, zato je podjetjem razmeroma težko izbrati pravega.

Protivirusna zaščita vključuje različne temeljne in napredne (next gen) mehanizme zaščite pred grožnjami, ki lahko pridejo v podjetje od zunaj (e-pošta, splet, RDP povezave …) ali od znotraj. Ko podjetja ocenjujejo protivirusne zaščite, je pomembno, da razumejo, katere grožnje jim pretijo ter, da preučijo obsežnost nabora tehnik za zaustavitev vseh teh groženj, ki jih vsebuje protivirusna zaščita posameznega proizvajalca.

Ker se kibernetske grožnje nenehno spreminjajo in izpopolnjujejo, morajo biti podjetja pred izbiro protivirusne zaščite gotova, da jih bo protivirusna zaščita ščitila pred vsemi znanimi (portable executables, PUA, ransomware, wipers…) in neznani grožnjami (exploit based attacks, file-less attacks, active adversary tehniques…). V zadnjem času je zelo iskana tudi povezanost protivirusne zaščite in požarne pregrade, kar prinaša večjo učinkovitost zaščite obeh sistemov.

Upoštevati je treba tudi preglednost in enostavnost upravljanja protivirusne zaščite ter dosegljivost upravljalne konzole, kar podjetjem zagotavlja hitrejše odzivanje in posledično večjo varnost.

Pri izbiri dobre protivirusne zaščite, so podjetjem lahko v pomoč razvrstitve posameznih proizvajalcev v razvrstitvenih grafih ocenjevalnih podjetij (npr. Gartner ali Forrester) ter razvrstitve v testiranjih protivirusne zaščite neodvisnih organizacij (npr. SE Labs, MRG Effitas, NSS Labs, AV Test in ostalih). Podjetja naj bodo pozorna na konstantnost dobrih rezultatov, ki jih dosega protivirusna zaščita, saj je to dobra napoved za učinkovito zaščito tudi v prihodnje.

Sophos Intercept X Advanced with EDR

Podjetje Sophos je za najbolj zahtevne kupce pred kratkim predstavilo produkt Intercept X Advanced with EDR, kjer je združilo EDR tehnologijo (Endpoint Detection and Response) in svojo najboljšo protivirusno zaščito Intercept X Advanced. Podjetja imajo tako odlično zaščito in močno orodje za iskanje groženj po celotnem sistemu ter forenzično preiskavo odkritih groženj, s tem pa izpolnjujejo zahteve varnostnih standardov, kot so GDPR, HIIPA, PCI DSS in podobni.

Podjetje Sophos je med največjimi ponudniki protivirusne zaščite in je s svojimi protivirusnimi izdelki v svetovnem vrhu že več kot 30 let. S stalnim vlaganjem v razvoj novih in z izpopolnjevanjem obstoječih tehnologij, svojim kupcem zagotavlja odlično zaščito pred vsemi, tudi najnovejšimi grožnjami, kar navsezadnje dokazujejo mnoga testiranja in zadovoljni kupci. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SOPHOS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SOPHOS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SOPHOS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več