Igralne konzole
11.11.2020 20:00

Deli z drugimi:

Share

Kako igrati igre PS5 na pametnem telefonu?

Kako igrati igre PS5 na pametnem telefonu?
Kako igrati igre PS5 na pametnem telefonu?

Zdaj, ko prvi oboževalci Sonyjevih igralnih konzol že dobivajo nove izdaje PS5, na plano prihajajo zanimive informacije o novi konzoli. Med drugim tudi ta, da se vrača zmožnost igranja PS5 iger na pametnih telefonih.

“Remote Play” je pomembna lastnost, ki je del Sonyjevega sistema vse od izida konzole PS3. Ta je omogočala igranje iger na PSP-ju in PS Viti. Ko je izšel še PS4, se je “Remote Play” razširil še na ostale naprave in televizije – med drugim tudi na Android in iOS naprave.

Tudi letošnja izdaja konzole PlayStation 5 ponuja “Remote Play”, kar pomeni, da lahko igre “streamamo” na pametni telefon. Pomembno je izpostaviti, da govorimo o lastnosti konzole in ne o storitvi: še vedno potrebujemo originalno konzolo PS5, brez katere iger na telefonu ne bomo mogli igrati. Tukaj je razlika med tem, kako lahko igramo igre Xbox Series X na mobilnih napravah preko storitve “Game Pass” (brez konzole). Za igranje PS5 iger na telefonu moramo biti s konzolo v bližini telefona, recimo znotraj meja domačega “Wi-Fi” omrežja.

Torej, kako spremenimo svoj telefon v PS5 postajo?

Za začetek seveda potrebujemo igralno konzolo PlayStation 5 (digitalno ali standardno). Ta mora biti posodobljena na zadnjo verzijo programske opreme. Poleg tega mora hitrost “Wi-Fi” omrežja biti vsaj 5 Mb/s. Obe napravi, torej konzola in telefon, morati biti na istem omrežju. Žal “Remote Play” na mobilnih podatkih ne bo deloval, kar pomeni, da smo vezani na domača Wi-Fi omrežja.

Če želite uporabljati “DaulSense” kontroler, potem boste seveda potrebovali tudi tega. Sony sicer uradno ni potrdil, da bo dotični kontroler kompatibilen z lastnostjo PS5 “Remote Play”, vendar se je do sedaj izkazalo, da takšni in podobni kontrolerji brez težav delujejo na pametnih telefonih. Za igranje PS4 iger na konzoli PS5 lahko uporabljamo tudi PS4 DualShock 4 kontroler. Kljub temu, da za “Remote Play” igranje ne potrebujemo fizičnega kontrolerja, saj nam mobilna aplikacija nudi digitalne gumbe, uporabniška izkušnja v primerjavo s kontrolerjem na telefonu trpi.

Da ne pozabimo, da “Remote Play” potrebujemo še “PlayStation Network” račun – brez skrbi, je popolnoma brezplačen, potrebujemo ga pa že sicer, za igranje konzole PS5.

Za uporabo lastnosti “Remote Play” mora biti telefon posodobljen na vsaj zadnjo verzijo Android 7.0 ali iOS 12.1. Na koncu moramo prenesti še aplikacijo “Remote Play”, odvisno od tega, katero platformo uporabljamo: Android ali iOS.


Kako začeti?

Najprej vklopimo PS5 (ali vključimo “rest mode”) in odpremo “Remote Play” aplikacijo na svojem pametnem telefonu. Vpišemo se v svoj račun “PlayStation Network” in izberemo, katero generacijo konzole imamo – v tem primeru PS5. Če je konzola povezana na isto “Wi-Fi” omrežje kot telefon, potem bi povezava morala potekati avtomatsko.


Če slučajno prihaja do motenj v Wi-Fi povezavi, poizkusite resetirati povezavo, ali še boljše, ročno povežite PS5 z routerjem. Ko se vam končno uspe povezati, bi s telefonom morali upravljati konzolo. Če načrtujete uporabo kontrolerja DualSense, zagotovite Bluetooth povezavo.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
PlayStation konzole

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,