Igralne konzole
12.02.2020 08:00

Deli z drugimi:

Share

Najbolj in najmanj verjetne govorice o konzoli PlayStation 5

Najbolj in najmanj verjetne govorice o konzoli PlayStation 5
Najbolj in najmanj verjetne govorice o konzoli PlayStation 5

Verjetno se lahko vsi strinjamo, da je skorajda nemogoče spremljati vse govorice, ki se v tem času širijo o novem PS5. Zdi se, da na plano vsak dan pridejo nove podrobnosti, Reddit objava, ali čivk. Seveda pa vse te govorice in napovedi trdijo, da imajo verodostojne informacije o konzoli PlayStation 5.


Dejstvo je, da bi morali vse govorice vzeti z ogromno rezerve, po drugi strani pa so nekatere izmed njih bolj verjetne kot druge – da ne omenjamo legitimne informacije, ki jih je sicer malo, vendar se vseeno najdejo med njimi.


Spletni portal TechRadar bo odslej na tedenski ravni spremljal novosti na področju konzole PlayStation 5 in skušal predstaviti situacijo glede legitimnih in zgolj izmišljenih novic. Novice bodo ocenjevali tudi po tem, kakšna je verjetnost, da se bodo dejansko uresničile.


Torej, kaj je novega o PS5 iz prejšnjega tedna? Najprej moramo izpostaviti novico o možnem datumu začetka prednaročil, ki se nam obetajo marca, potem se zna zgoditi tudi to, da bo izid konzole nekoliko zamaknjen zaradi koronavirusa, lokalna zaposlena v Gamestopu pa naj bi imela informacije o tem, kaj vse Sony načrtuje za novo konzolo in kaj ne.


Cena PS5 še ni znana – POTRJENO

Edina novica iz prejšnjega tedna, ki jo lahko potrdimo je, da Sony do zdaj še ni potrdil oz. razkril cene nove konzole PlayStation 5. Hiroki Totoki, direktor financ pri Sonyju, je razkril, da cena PS5 še ni znan, intenzivno pa delajo na tem, da bi lahko prve ocene cene konzole lahko imeli pripravljene že konec tega mesca.


»Razlog, zakaj še nimamo cene in tudi nekaterih ostalih pomembnih lastnosti je, ker se nahajamo v močno konkurenčnem segmentu. To pomeni, da se je v tem trenutno zelo težko pogovarjati o ceni. Je pa od cene odvisno, koliko sredstev bomo namenili promociji in oglaševanju, koliko denarja bomo namenili dodatnim aktivacijam ipd.«, je za TechRadar razložil Totoki.


PS5 uradna spletna stran že živi, kar pomeni, da je uradni izid zelo blizu – ZELO VERJETNO

Sony je brez posebnega trušča objavil PS5 uradno spletni stran, ki naj bi služila kot napovedna platforma za naslednjo generacijo konzole, ki bi po prvih napovedih naj izšla leta v poznejših mesecih letošnjega leta.


Kot je bilo prvič opaženo na platformi Reddit (preko portala GamesRadar), spletna stran nudi oboževalcem konzole PS5 možnost, da se prijavijo v njihov sistem in tako postanejo »sledilci« najpomembnejših novosti. Spletna stran tako objavlja aktualne novice, možne datume izida konzole, ceno in napovedane igre, ki naj bi zasijale na novi konzoli.

Izid uradne spletne strani napoveduje, da bi lahko uradni PS5 predstavitveni dogodek bil pred vrati. Kaj točno to pomeni in o kakšnem časovnem okviru govorimo, za zdaj ni znano. Še vedno se nahajamo na področju govoric, torej dogodek, ki ga Sony pripravi ob izidu novih konzol, še ni napovedan.


Prednaročila konzole PS5 bodo na voljo od marca naprej – MOGOČE

Če gre verjeti čivku @PSErebus, Sony pripravlja izid nove konzole PlayStation na posebnem PlayStation Meeting dogodku v marcu, ko naj bi se začela tudi prednaročila. Uporabnikov originalni čivk, v katerem piše, da bodo prednaročila možna od marca naprej, je bil objavljen decembra, vse od takrat naprej pa smo lahko sledilci deležni nenehnega »retweetanja« in dodatnega utemeljevanja, zakaj naj bi PS5 dejansko izšel v marcu.


Medtem, ko je @PSErebus spremenil oz. popravil napovedani datum izida uporabnika The Last of Us 2, smo še vedno nekoliko skeptični glede verodostojnosti dotične govorice. Najprej ji bil dogodek napovedan za februar, vendar se vse bolj zdi, da ni realno pričakovati, da se bo dogodek odvil ta mesec. Torej, lahko izid pričakujemo marca? Še posebej za to, ker Sony ni izdal nobenega napovednika dogodka, kljub temu, da pričakujemo nenadno razkritje.


Koronavirus bo poskrbel za zamik izida konzole PS5 – MALO VERJETNO

V zadnjem času smo lahko zasledili tudi nemalo govoric o tem, kako bi lahko na izid konzol PS5 in Xbox Series X vplival koronavirus. Kljub številnim napovedim se nam tak scenarij ne zdi verjeten. Finančna hiša, Jefferies Group (na portalu Business Insider), je objavila sporočilo za javnost, v kateri napovedujejo, da bi lahko Sony in Microsoft utrpela precejšnjo škodo, zaradi proizvodnje svojih delov na Kitajskem – katero je koronavirus najmočneje prizadel. Ali torej to pomeni, da lahko pričakujemo zamik izida PS5 in Xbox Series X?


Strokovnjaki portala TechRadar niso verjeli, da lahko koronavirus tako resno vpliva na situacijo izpostavljenih podjetij. Za mnenje so prosili analitika »gaming« industrije in direktorja podjetja Equity Research, Michaela Pachterja. Ta je posebej izpostavil, da ne moremo vedeti, kako dolgo bo koronavirus še aktualen, poleg tega pa je poudaril še to, da obstaja precejšnja razlika med mobilno industrijo, ki posledice koronavirusa čuti že zdaj in industrijo igralnih konzol. »Gre za dva različna svetova, ki se med seboj razlikujeta po večih, glavnih parametrih.


Zaposlena v Gamestopu pozna načrt izida konzole PS5 – MALO VERJETNO

Za konec pa še »zmagovalka« med govoricami prejšnji teden. Zaposlena v Gamestopu bi naj s strani predstavnika Sonyja dobila informacije o načrtu izida nove konzole. Po njenih informacijah bo predstavitveni dogodek ob izidu potekal konec februarja.


Zdi se, da gre v tem primeru bolj, kot za verodostojno trditev, za ugibanje.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
PlayStation konzole


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več