Prenosni računalniki
Dodatki za računalnike
24.02.2021 12:45
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

MacBook Pro bo letos ponovno dobil HDMI vhod in čitalec SD kartic

MacBook Pro bo letos ponovno dobil HDMI vhod in čitalec SD kartic
MacBook Pro bo letos ponovno dobil HDMI vhod in čitalec SD kartic

Po podatkih enega najbolj znanih analitikov TF Securities Ming-Chi Kua bi naj bila letošnja dva modela MacBook Pro, ki sta napovedana za drugo polovico leto, opremljena s čitalcem SD kartic in HDMI vhodom.

Poleg tega je Kuo v obvestilu investitorjem še napovedal, da bo Apple letos poskrbel za veliko dizajnersko spremembo, ki bi lahko omogočila več možnosti za zunanjo povezljivost z napravami. Apple je v zadnjih šestih letih skrčil možnosti povezljivosti svojega MacBooka na USB-C and Thunderbolt 3. Premik k bolj inkluzivni mobilni platformi bodo pozdravili predvsem vsi tisti uporabniki, ki niso najbolj naklonjeni k raznim kablom in zunanjim dodatkom.

MacBook Pro je čitalec SD kartic in HDMI vhod nazadnje imel leta 2015, za tem pa so vsi modeli bili popolnoma brez teh delov. Kuo še napoveduje, da bi lahko vlogo ekskluzivnega dobavitelja za bodoče SD čitalce prevzel Genesys Logic. Ta bi naj sčasoma tudi prevzel vedno večjo vlogo v Applovi produktni liniji in njenem nadaljnjem razvoju. Dotično podjetje bi naj z Applom tudi razvijalo naslednjo generacijo USB 4.0 protokola, vendar te informacije še niso potrjene.

Januarja je Kuo objavil, da za letošnje leto pričakuje 14 in 16-inčni mini LED MacBook Pro. Oba modela bi naj bila nekoliko bolj v skaldu z Applovim modernim dizajnerskim jezikom, ki pri “velikem jabolku” prednjači že zadnjih nekaj let. Prva v linji teh “modernih” naprav je bil tablica iPad Pro iz leta 2018, medtem ko je lanski iPhone 12 prav tako prišel blizu novim Applovim dizajnerskim smernicam.

Poleg čitalca SD kartic in HDMI vhoda bo Apple z novima modeloma MacBook Pro ponovno oživil polnilno tehnologijo MagSafe, ki je v sicer nekoliko prilagojeni obliki bila predstavljena pri iPhonu 12. Po podatkih Kua bo prenovo doživel tudi precej osiromašeni OLED Touch Bar.

Ming-Chi Kuo napoveduje izid novega MacBooka Pro v tretjem četrtletju leta. Rezultat novega dizajna in sprememb specifikacij bi naj po Kuovem mnenju bilo znatno povečanje MacBook prodaje, ki naj bi v primerjavi z lanskim letom zraslo za med 25 in 30 %, kar pomeni, da bi Apple v letu 2021 prodal okrog 20 milijonov prenosnikov MacBook Pro.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple prenosni računalniki

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več