Prenosni računalniki
20.07.2020 08:59

Deli z drugimi:

Share

Prenosniki Apple MacBook Pro bodo kar leteli iz prodajnih polic

Prenosniki Apple MacBook Pro bodo kar leteli iz prodajnih polic
Prenosniki Apple MacBook Pro bodo kar leteli iz prodajnih polic

Apple se v bližnji prihodnosti pripravlja na velik skok prodaje prenosnikov MacBook Pro. Od začetka globalne pandemije je prodaja Applovh naprav že sicer precej zrasla, zdaj pa napovedi kažejo, da bo ta še večja. Po pisanju portala MacRumors in napovedih portala DigiTimes, Apple pričakuje 20-odstotno rast prodaje MacBook serije v primerjavi z drugim četrtletjem. Podatki prihajajo iz zanesljivih virov dobavne verige.

Zadnje številke kažejo, da je Apple v drugem četrtletju letos prodal med 3,2 in 3,5 milijonov prenosnikov MacBook, v tretjem četrtletju pa naj bi številka dosegla celo 4 milijone prodanih enot. Kot po navadi je potrebno vse napovedi portala DigiTimes vzeti s kančkom rezerve, kajti izkazalo se je, da portal ni vedno najbolj točen vir. Ne glede na to pa se je izkazalo, da so njihovi analitiki vedno vsaj približno v okviru dejanskih številk.

Delo od doma

Največji delež rasti prodaje je nastal na račun ljudi, ki zaradi pandemije Covid-19 delajo od doma. Ta vpliv je sprva bil načrtovan kot kratkotrajni, vendar se vse bolj zdi, da bo delo od doma oz. delo na daljavo naša nova realnost in nekaj povsem vsakdanjega. To posledično pomeni, da bo povpraševanje po prenosnikih ravno na ta račun še naraščalo.

Tisti, ki v zadnjem času največ kupujejo prenosnike MacBook Pro, so raznorazni “kreativci”, ki v največji meri delajo od doma in ne več v svojih klasičnih pisarnah. Za Apple so obeti torej zelo optimistični, saj so prodajni rezultati že v drugem četrtletju prekosili pričakovanja. Še en dokaz več, da so največji zmagovalci trenutne “koronakrize” veliki IT igralci.

Zanimivo bo spremljati predvsem to, kako se bo prodaja gibala po tem, ko bo Apple začel s prodajo novih ARM MacBook-ov. Prva dva prenosnika te vrste bi naj na trg stopila letos proti koncu leta.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple prenosni računalniki

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več